İYİ Parti, yerel seçimlere ittifak yapmadan gireceğini ve adaylarını duyurduğunu açıkladıktan sonra büyük bir istifa daha geldi.

Isparta’da 100 kişi partilerinden ayrılarak CHP’ye katıldı. Isparta’da İYİ Parti’den ayrılan yaklaşık 100 kişi, törenle CHP saflarına dahil oldu. İYİ Parti Isparta’nın kurucularından, İl Başkanlığı görevinde bulunmuş ve son olarak Belediye Başkan Aday Adayı olmuş Hasan Büyükçam, Merkez İlçe Başkanlığı yapmış Hüseyin Börekçi, Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri, Yöneticileri ve pek çok İYİ Partili, coşkulu bir törenle CHP'ye geçti.

Törende konuşan CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı “Bugün Isparta ittifakının ilk adımını atıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi artık Isparta’da her zaman başkalarına destek veren bir parti olmayacak, herkes bunu hesaba katsın. Artık Isparta’da yeni bir durum oluşturuyoruz. Ispartalılara halkçı belediyeciliği tanıtacağız. Isparta’daki konut sorununu, kent fakirliğini, trafik problemini çözeceğiz. Isparta artık iptal edilen festivallerin yaşandığı, kar yağınca elektriksiz ve yolsuz kalan bir kent olmayacak. Bugün aramıza giren Hasan Büyükçam ile ben aynı dönemde il başkanı idik. Şimdi büyük Isparta ittifakını hayata geçiriyoruz. Isparta’yı, adayımız Atakan Yazgan başkanımızla alacağız. Hepiniz Cumhuriyet Halk Partisine, baba ocağınıza hoş geldiniz” dedi.

Erdoğan ve Özel’in görüşmesinde masaya yatırılacak konular… Erdoğan ve Özel’in görüşmesinde masaya yatırılacak konular…

CHP’li yönetici ve üyelerin de ilgi gösterdiği törende Hasan Büyükçam’ın parti rozetini Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve Belediye Başkan Adayı Atakan Yazgan birlikte taktı. CHP’ye katılan eski İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, katılım töreninde yaptığı konuşmada “Siyaset, çatışan gruplar arasında uzlaşma etkinliğidir. İl ve ilçe başkanlarımız, yöneticilerim, kadın ve gençlik kollarımızla CHP’ye geliyoruz. Biz Atatürkçü, hukuk devletine bağlı Cumhuriyet Halk Partisine geçmeyi tercih ettik. Kurucusu olduğum ve çok emek harcadığım İYİ Parti artık güven vermiyor. Millet İttifakı ruhu CHP’de devam edecektir. Bugün ne yazık ki CHP ve diğerleri durumu söz konusudur. CHP muhalefet rolünü yerine getiriyor. Hep beraber el ele verip, güç birliği yaparak Isparta ittifakını oluşturacağız, başaracağız. Burada her görüşten insanla Isparta ittifakını yaptık. Isparta seçimlerini kazanacağız” diye konuştu.

Kaynak: Haber merkezi