"Biz Elimizi Değil Gövdemizi Koyduk "

Meral Akşener:Siz istediğiniz için 'Başbakan' olacağım.
İYİ  Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in  katılımıyla Ankara Spor Salonu'nda "Büyük Kadın Buluşması" düzenlendi
Türkiye'nin 81 ilinden gelen kadınlar, “Seninle yürüyoruz. "Biz elimizi değil gövdemizi koyduk” yazılı pankartlar taşıdı.
Kadın Politikaları Başkanlığı, Akşener’in çocukluğundan bugüne fotoğraflarının olduğu bir video ile genel başkanlarına sürpriz yaptı. Ardından “Cumhuriyet Kadını” belgeseli gösterildi.Sahnede kadınların yer aldığı ve bir kadının zeybek oynadığı anlarda kalabalık oldukça hareketlendi.

iyi parti kadın

İlk olarak salonun bahçesinde konuşan IYİ Parti Genel Başkanı ,seçimlerde birinci parti olarak seçilecekelerini söyleyerek 'Bu ucube sistem değişecek' dedi.Akşener vatandaşlardan gelen 'Başbakan Meral' sloganlarına da kayıtsız kalmadı .
Meral Akşener 'in konuşmasında öne çıkan detaylar şöyle :
Önce bu ucube sistemi değiştireceğiz.Sonra da elbette İyi Parti Genel Başkanı, Başbakan Meral olacak. Hem de onunla bununla pazarlık ederek değil, ona buna yalvararak değil; onun bunun bunun karşısında eğilerek değil, siz istedğiniz için milletimizin iradesiyle olacak.Bir adım attık bir şey değişti her şey değişti. Eziyetin karşısında dimdik durarak, iftiraları yerle bir ederek bir şeyi değiştirdiniz her şeyi değiştirdiniz.
Partimizin kuruluş dönemine gittim. O gün bize denmişti ki bu partiyi kuramazsınız, müracaat ederseniz 3 ay sonra evrakı alırsınız. Ama siz benim arkamda dimdik durdunuz. O evrakı o gün aldık biz. Çünkü siz buradaydınız siz burada olduğunuz için Türkiye'nin her yerinden kendi azığını kendi cebinden getirerek geldiniz.Allah cesurların, hakikatin, iyilerin yanında olduğu için o kadar haksızlığa rağmen buradayız. Ve ilk seçimde grup kurduk.
Muhteremlerin Rahatını Bozdunuz.
Sonra 1 Nisan oldu, hatırladınız mı? Kongre yaptık yine doldurdunuz. Yine devlet parası alamamışız. Burayı ve içerisini tıka basa şereflendirdiniz. Sonra abiler korktu apar topar bizi seçime götürdüler.
Siz yine buradasınız.Allah sizden razı olsun
 Bu gece de kimse uyuyamayacak. Yine muhteremlerin rahatını bozdunuz."
Daha sonra salona geçen Akşener kendisini bekleyen binlerce kadına şu sözlerle seslendi:
Bizler kadınları sadece 8 Mart'larda değil, hep hatırlamaya devam edeceğiz. Ve bazılarının sinirlerini bozmaya devam edeceğiz. Kadınları aciz görenlere, Türk kadının gücünü göstermeye devam edeceğiz
Bugün Türkiye'de bir kadın sorunu yok, insanlık sorunu var!
 Kadın-erkek eşitliğinin fıtrata ters olduğunu iddia etmekten utanmıyorlar!
 'Küçüğün rızası...' ile başlayan zehirli cümleleri kurmaktan bile zerre kadar utanmıyorlar. Yuh olsun!'

Akşener 'den İstanbul sözleşmesi vurgusu: 
Ahlak yoksunu güruhun sapkınca ahkam kesmelerine yol veriyorlar'
Bu haksız taarruzdan koruyamıyorlar. O sapıkları memnun etmek için İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmekten de hiç utanmıyorlar.
Meral Akşener sözlerine şöyle devam etti:
"Sayın Erdoğan biz bunların hiçbirini unutmadık ve emin ol asla unutmayacağız. Çünkü sen zaten hiç üzülmemiştin ama Münevver kızımızın sızısı hala yüreğimizde. Sen umursamamıştın ama Özgecan kızımızın acısı bizim kalbimizde, sen hiç duymamıştın ama Emine Bulut kızımızın çığlıkları bizim hala kulaklarımızda."
Kadınların özgür olduğu bir Türkiye 'ye alışacaklar ! 
Geldiğimiz son durumda bize resmen 'alışın' deniliyor. Vahşete uydurulan kirli kılıflara asla alışmayacağız.
Kadınların özgür olduğu bir Türkiye'ye alışacaklar...
Kadınların öldürülmediği bir Türkiye'ye alışacaklar. İşte tam da bu nedenle bugün burada omuz omuzayız. Adaletsizliğin hüküm sürdüğü bu çarpık düzene dur demek için 100. yılda 100 bin öğretmeni atamak için, kadınlara 'kader' diye dayatılan bu yozlaşmayı gidermek için huzur için mutluluk için hakettiğimiz gibi yaşamak için bugün burada hep beraber çok önemli bir adım atıyoruz. 
İktidar kayıracağı insanlarda bile ayrımcılık yaptı.
Akşener Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesine hakaret edenleri çok sert sözlerle eleştirdi: ŞEREFSİZLER !
Atatürk'ümüzün annesine dil uzatan şerefsizler bile cumhuriyetimize borçludur. Memleketimizin kurtuluşu için amasız, fakatsız mücadele veren istiklal kahramanlarımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve İsmet İnönü'ye iki ayyaş diyenler bile cumhuriyetimize borçludur. 
Bu iktidar kayıracağı insanlarda bile ayrımcılık yapmış, erkekler arasında seçmiş. 


Kadına şiddet vurgusu :
"Psikolojik şiddete, ekonomik şiddete, cinsel şiddete, dijital şiddete, flört şiddeti" Biz, önce şiddeti fark ettireceğiz!

Kadına yönelen her türlü şiddetin önüne geçeceğiz. Bakın, ‘her türlü şiddet’ diyorum çünkü, bazıları şiddeti, sadece fiziksel olarak algılıyor. Ancak gerçekler öyle değil. Bugün kadınlar; evde, okulda, işte, otobüste fark etmeksizin, bazen hiç tanımadıkları insanlar tarafından, bazen ise onları çok sevdiğini söyleyenler tarafından psikolojik şiddete, ekonomik şiddete, cinsel şiddete, dijital şiddete, flört şiddetine ve ısrarlı takibe, maruz kalıyorlar. Hatta bazen, maruz kaldıklarının, şiddet olduğunu bile, fark edemiyorlar. İşte bu yüzden biz, ilk önce şiddeti fark ettireceğiz. Şiddetin, toplum içinde azaltılması politikası çerçevesinde, geleneksel ve sosyal medyada, başta kadınlara ve çocuklarımıza yönelik olmak üzere, her türlü şiddeti, normalleştiren ve meşrulaştıran, yayın ve mesajları oluşturup, yayanlara karşı, idari ve cezai yaptırımlar uygulayacağız.”

Coşkulu bir atmosferde geçen "Büyük Kadın Buluşması " Mustafa Sandal konseriyle son buldu.

Editör: Merve Kankan