Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine birlikte giren CHP ve İYİ Parti'nin 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde de ittifak yapıp yapmayacağı merak ediliyordu. Millet İttifakı'nın eski ortaklarının 'yerel ittifak' tartışmalarına son noktayı İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural koydu.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’a yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, “Halkın çoğunluğunu alacağız. Daha fazla toplumsal desteği sağlamak için uğraşacağız. İttifak gerekiyorsa o daha sonraki konu" dedi.

İttifak tartışmalarına da cevap veren Vural, “Yerel seçimlerle ilgili partinin elbette bir tutumu olacaktır. Ama bir ittifak arayışımız da yok, teklifimiz de yok. Biz Türkiye'yi yenilemek istiyoruz” diyerek, CHP'ye kapıları kapattı.

KULİSLERDE İTTİFAK KONUŞULDU

İYİ Partili Vural'ın “Bir ittifak arayışımız yok" açıklamasına karşın, CHP ve İYİ Parti kulislerinde “İttifak muhtemelen olacak” görüşünün hakim olduğu konuşuluyor. İYİ Parti, daha çok büyükşehirde kendi adayıyla seçime gidilmesini isterken, yaşanan tartışmaların “İYİ Parti’nin elini güçlendireceği” yorumu yapılsa da, CHP’de “Adana ve Mersin gibi şehirleri verebiliriz” görüşü konuşuluyordu.

Editör: Yadigar Hanım