İYİ Parti yerel seçimler için çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kim olacağı merak konusuydu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cengiz Topel Yıldırım ile adaylık meselesinde mutabakata vardı.

İYİ PARTİ’NİN ANKARA ADAYI CENGİZ TOPEL YILDIRIM

Selçuk Özdağ’dan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Meclis Önergeli tepki Selçuk Özdağ’dan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Meclis Önergeli tepki

Aday adaylarının isimlerinin değerlendirilmesi sonucunda Cengiz Topel Yıldırım, Akşener ile son bir toplantı yaparak anlaştı. Cengiz Topel Yıldırım’ın İYİ Parti Genel Merkezi’nde çarşamba günü düzenlenecek bir törenle tanıtılması planlanıyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞDANIŞMANLIĞINI DA YAPTI

Cengiz Topel Yıldırım, uzun süre eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Başdanışmanı” olarak görev yaptı. Yıldırım CHP döneminde özellikle İç Anadolu bölgesinde faaliyet gösterdi.

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Cengiz Topel Yıldırım, 1964 Nevşehir Kozaklı doğumlu olmakla birlikte, hayatının tamamını Ankara’da yaşadı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde eğitim alan ve bir bakıma Mülkiyeli olan Yıldırım, Ankaragücü Futbol Takımı ile gündeme geldi. Ankaragücü yönetiminde, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in grubuyla verdiği mücadeleyle dikkat çekti. Yıldırım’ın adı CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sık sık anılmaya başladı. Bir ara adaylığının kesin olduğu yönünde haberler yayıldı ancak Yıldırım aday olmadı.

Kaynak: Haber merkezi