Ayyıldız hareketi içinde siyaset yapmakta olan , bir dönem Kastamonu İYİ parti Belediye Başkan adayı olan ancak Millet ittifakının anlaşması sonrası çekilen siyaset dünyasının renkli simalarından Levent Dikmen İYİ partinin açıklamış olduğu “ARTAGAN PROJESİ” için “ tamamen İNTİHALDİR” iddiasında bulundu.

“Fikri ve sınai haklar mahkemesine dava açtım”

Realist İktisadi Sistem Kitabını yazan ve İyi Parti’nin  “Artagan” adını verdiği projeyi  kitabında anlatıp proje için “İnthaldir” ifadelerini kullanan Levent Dikmen, “Fikri ve sınai haklar mahkemesine dava açtım” ifadelerini kullandı. Ankara 2.fikri ve sanai Hakları Hukuk Mahkemesinde “ Fikir ve sanat eserleri, sahipliğinden kaynaklanan haklara tecavüzün ret’i ve önlenmesi ile tanzimi” sebebiyle dava açtığını belirten Dikmen konu hakkında önümüzde ki günler basın açıklamasını yapacağını belirtti.

“Artagan Projesi”nin ayrıntıları Haziran ayı sonunda açıklanmıştı. Projenin Türkiye’ye 300 milyar lira kaynak sağlayacağını kaydeden Akşener, “Adı gibi memleketimizi, bolluk ve berekete kavuşturma yolunda, çok önemli bir kilometre taşıdır” ifadelerinde bulunmuştu. Dikmen ise, bunun kendisinden İntihal yapıldığını savunarak dava açtığını ve sonuna kadar da bu davanın peşinde olacağını ifade ederek, kendi yazdığı kitap ve makaleleri örnek olarak ilgili makamlara sunduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim