İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak iş insanı Ali Fatinoğlu’nu belirlediği ortaya çıktı.

Fatinoğlu, 2019’da DSP’den Bakırköy adayıydı ve ANAP ile CHP’de çeşitli görevler üstlendi. AKP’nin İstanbul adayının Murat Kurum olduğu açıklandıktan sonra, Millet İttifakı’ndan kopan İYİ Parti’nin kiminle yarışacağı merak konusuydu. İYİ Parti’nin Şubat ayında İstanbul adayını duyurması planlanıyordu ancak kulislerden sürpriz bir haber geldi.

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, İYİ Parti İstanbul’da iş insanı Ali Fatinoğlu’nu sahaya sürecek.

ALİ FATİNOĞLU KİMDİR?

Ali Fatinoğlu, 1962’de İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul’da ilköğretim ve ortaöğretimini bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme mezunu oldu. İstanbul Üniversitesi’nde İşletme alanında yüksek lisans yaptı. Cumhuriyet Gazetesi’nde Spor Muhabiri olarak çalışma hayatına atılan Fatinoğlu, Türkiye Anadolu Bankası Mali Tahlili ve Ekonomik Araştırmalar Müdürlüğü Uzman Yardımcısı (1986-1987), İstanbul Büyükşehir Belediye İştirakler Grup Müdürü (1988-1990), Ulusoy Holding Denetim, Değerlendirme ve Yönlendirme Grup Müdürü (1992-1993) gibi görevlerde yer aldı. Fatinoğlu, ağabeyi Hüseyin Nesimi Fatinoğlu ile 1987’de Pano Seramik’i kurarak Sanica’nın kuruluşuna öncülük etti. Fatinoğlu, halen Sanica Isı’nın Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yapmaktadır. Evli ve iki çocuk sahibidir.

Fatinoğlu, 1998-2001 yılları arasında ANAP Bakırköy İlçe Başkanvekilliği, 2004’te CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adaylığı, 2007’de CHP 3. bölge koordinatörlüğü, 2015’te CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Fatinoğlu, 2019’da DSP’nin Bakırköy Belediye Başkan adayı olarak yüzde oy aldı.

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu istifası! İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu istifası!

GALATASARAY’A DA BAŞKAN ADAYI OLMUŞTU

1962 doğumlu Fatinoğlu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde master yaptı. Fatinoğlu Holding’in kurucu ortağı olan Fatinoğlu, bir süre Akşam ve Gözcü Gazetelerinde ekonomi yazarlığı da yaptı. Fatinoğlu, 2018’de Galatasaray’ın başkanlığına aday olmuştu.

Kaynak: Haber merkezi