Sevgili İYİ Vekiller,

Testi kırılmadan size neden oy verdiğimizi hatırlatmakta fayda görüyorum.

Neden eski mahallemizi bırakıp mührümüzü sizden yana kullandık bir kez daha söyleyelim de aramızda bir yanlış anlaşılma olmasın.

Siz oradasınız çünkü biz Cumhuriyetimizin bütün değerlerine bağlı, laik, milliyetçi Türkler öyle istedik.

Sayınız 43 olabilir, sayı da hiç mühim değil zaten.

Sizler bu Büyük Milletin ihtiyacı olan her anda onların yanında, baş ucunda, burnunun dibinde olmalısınız. Düğünlerinde halay çekmeli, cenazelerinde saf tutmalısınız.

Nerede bir adaletsizlik varsa orada bitmeli, vekili olduklarınızın haklarını sonuna kadar savunmalısınız.

Görev süreniz boyunca Milletimizle hemhal olmalı dertleriyle dertlenmeli, sevinçleriyle neşelenmelisiniz.

Siz varken kimse vatandaşlarımızı tekmeyelememeli, anasıyla beraber yanından kovamamalı, liyakatten şaşıp partizan atamalar yapamamalıdır.

Siz varken bu fakir milletin parasını kimse şatafatlı hayatlarına finans kaynağı yapamamalı, devlet arabaları babadan miras gibi kullanılamamalı, geçiş garantili ticaretin doğasına aykırı anlaşmalar imzalanamamalıdır.

Engel olmaya gücünüz yetmese bile kamuoyunu aydınlatmak boynunuzun borcudur.

Unutmayın siz mevcut emanetçilerin yönetim sistemine karşı olan ve eski mahallesinin eksen kaymasından rahatsız olan insanların kurduğu bir partinin vekillerisiniz.

Sıradan olamazsınız.

Salla başını al maaşını yapamazsınız.

Emanetçilerin devletin yönetme şeklini denetlemek, akla, vicdana ve dahi kanunlara uymayan ne görürseniz vekili olduğunuz Büyük Türk Milleti’ni bilgilendirmek zorundasınız.

Unutmayın asıl biziz, vekil siz.

Boşa geçirecek bir anınızın dahi olmadığını, zamanın ne kadar kıymetli olduğunu bilerek Türk Milletine hizmet etmelisiniz.

Bir daha önümüze sandık konduğunda mührün güneşe vurulmasını istiyorsanız çalışmak, çalışmak, çok çalışmak ve fark yaratmak zorundasınız.

Emanetçilere “Şu atamayı da yapacağız ama… Şu ihaleyi de yandaşa vereceğiz ama İYİ Vekiller rahat bırakmıyor ki” dedirtemezseniz gönüllerimize değil çöp kutularımıza girersiniz.

Benden söylemesi.