Bugün 29 Mayıs 2018...

Türk tarihinin en parlak, en unutulmaz, en gurur verici zaferlerinden birinin 565. yıl dönümü. Güzeller güzeli İstanbul'un Türk toprağı olduğu gün bugün.

***

Herkesin hayallerini süsleyen bir şehirdi o. Dillere destan güzelliğini koruyabilmek için pamuklara sarmalanır gibi surlarla, hendeklerle sarmalanmış, zincirlerle, grejuvayla (Bizans ateşi) yabancı elleri uzun asırlar boyunca kendisinden uzak tutabilmeyi becerebilmişti.

Bir tutku olmuştu İstanbul emirlerin, padişahların, sultanların gönlünde. Alemlere rahmet olarak yaratılmış O büyük insanın mübarek dilinden çıkan "İstanbul bir gün mutlaka feth edilecektir. Onu feth eden komutan ne güzel komutan, onu feth eden asker ne güzel askerdir." cümlesiyle müslümanların Kızılelması'na dönüşmüştü.

Peygamber Efendimizin mihmandarı, onu Medine'de evinde ağırlama şerefine erişen Ebu Eyyüb el Ensari Hazretlerini bile yaşı seksene dayanmışken, hastalığına rağmen kah at sırtında, kah yayan onca yolu aşıp surlarına dayandıran bu müjde olmuştu.

İstanbul'u daha evvel muhasara eden cümle komutandan farklı düşünmüştü 2.Mehmet. Şehri ulaşılmaz kılan, en önemli savunma gücü olan surlarda daha büyük gedikler açacak "ŞAHİ" adı verilen toplar döktürmüştü.

Hayal edin 680 kg ağırlığındaki gülleyi 1.200 metre öteye atabilen, boyu yaklaşık sekiz metre, çapı 2 metre, gülle çapı 90 santim olan bir topun patlamasını.

Yeri göğü inleten bu sesin Bizans tarafındakilerde yarattığı moral bozukluğunu düşünün...

Ve de "Ya ben İstanbul'u alırım, ya da İstanbul beni" diyerek bu yolda ölmeye baş koyduğunu herkese gösteren 2.Mehmet'i.

Ez cümle Ulubatlı Hasan ya da gerçek adı her neyse o kahraman asker surlara şanlı bayrağımızı tesadüfler eseri dikmedi. Gönüllerde büyük bir imanın, kafalarda sonsuz inancın, sınırları sonuna kadar zorlamanın neticesinde dalgalanmaya başladı İstanbul surlarında Şanlı Türk Bayrağı.

Bu zaferle oldu genç padişah 2.Mehmet, "FATİH SULTAN MEHMET HAN"

***

Kutlu Nebi müjdesiyle şereflenmiş bir salih,
Allah için vur, surları yık Fatih.
Dövsün toplar, atılsın oklar, dönsün talih,
İstanbul'a sancağını dik Fatih.
(Serkan KAPANCI)

***

Yıllarca korundu İstanbul göz nuru gibi, en kutsal emanet gibi sıkı sıkıya...

Sonra bir gün tarihler 13 Kasım 1918 i gösterirken göz bebeğimiz işgal edildi. Yaklaşık 5 yıl sürecek kara bir dönem başladı. Fatih'in hediyesi şehir, düşman askerlerinin çizmeleriyle kirlendi.

O günlerde görev yaptığı birliğinden İstanbul'a gelen mavi gözlü sarışın bir BOZKURT , Boğaz'daki düşman gemilerini görünce "Geldikleri gibi giderler" dedi. Ve Büyük Türk Milletiyle hemhal olup gönderdi de...

***

Fetih suresi yedinci ayette "Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir." buyurulmuştur.

Bu Ordular, Türk Orduları'dır. Bu tarih Türk Tarihidir, bu zaferler Türk Zaferleridir.

İstanbul' un "İlk Fatihi" Sultan 2.Mehmet'ten, "Son Fatihi" Mustafa Kemal Atatürk'e cümle kahramanlarımızın ruhları şad mekanları Cennet olsun.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...