İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldığı ihbar üzerine Kemalpaşa İlçesi Bağyurdu Sarılar Mahallesi'nde M.M.B. adlı şahsın besi çiftliğine baskın yaptı. 

İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmayan büyükbaş hayvan besi çiftliğine ait eklentide insan sağlığına aykırı şekilde salça üretimi yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçen İzmir İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi, Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçti.

Belirlenen adrese yapılan operasyonda 4 üretim havuzu, 4 üretim makinesi, plastik bidonlar ve havuzlar içerisinde piyasa değeri 1 milyon 600 bin lira olan toplam 25 bin kilo işlenmiş salça ele geçirildi.

Şüpheli M.M.B. hakkında "bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti" suçundan adli işlem başlatılırken, işletme mühürlenerek faaliyetine son verildi.

Besi çiftliğinin eklentisinde salça üretimi yapılan havuzların görüntüleri mide bulandırdı. Kameralara yansıyan görüntülerde pis kazanlarda ve havuzlarda bekletilen salçaların hali, kullanılan bozuk malzemelerin yerlerde poşet içerisinde beklemesi, duvarlardaki lekeler ve işletme sahibinin soğukkanlı bir şekilde ürünleri tanıtması dikkat çekti.

Editör: Yadigar Hanım