Bazı yöntemler tarihten günümüze kadar gelmiştir. Geleneksel tıp tekniklerinde çeşitli yöntemler bulunur. İşte geleneksel Japon kültürünün etkisini gösteren bir kilo verme formülü. Bu formül, Ege ve Akdeniz bölgelerinden Batı Asya’ya kadar yayılmıştır. Sağlığa çok faydalı olan bu formül, karnıyarık otu bitkisinde gizlidir.

İşte karnıyarık otu ile ilgili bilmeniz gerekenler:

Karnıyarık otu, çok yıllık bir ot türüdür. Türkiye’de 21 farklı çeşidi vardır. Bu bitkinin tohumları dahil birçok kısmı gıda takviyesi olarak kullanılır. Karnıyarık otu tohumunun nasıl kullanıldığı ise merak edilen konulardan biridir. Karnıyarık otu, yüksek lif ve müsilaj içerir. Ayrıca protein, trisakkarit planteoz, fitosterol ve triterpen gibi maddeler de içerir. Bu bitki, solunum yolu enfeksiyonları, astım, bağırsak sorunları, sindirim bozuklukları gibi pek çok rahatsızlıkta kullanılır. Karnıyarık otunun en önemli faydası ise kilo vermeye yardımcı olmasıdır.

Karnıyarık otu tohumu, bağırsak sağlığını iyileştirerek kilo kaybına katkıda bulunur. Bu bitkinin tozu, tokluk hissi vererek sindirim sistemini düzene sokabilir. Bunun yanında kapsül, tablet veya çay şeklinde de alınabilir. Kilo vermek isteyenler, günde bir ya da iki tatlı kaşığı kadar doğrudan tüketebilir. Karnıyarık otu, toksinleri atmanıza ve bağırsaklarınızı onarmanıza yardımcı olur. Böylece hastalıklara karşı direncinizi artırabilirsiniz. Karnıyarık otu, sağlıklı bir diyetin parçası olarak harika sonuçlar verecektir. Karnıyarık otu, vücuttaki doymuş yağ miktarını azaltarak kolesterol seviyesini dengeleyebilir. Bu da kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinizi düşürebilir.

Meyve Tüketiminin Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi Meyve Tüketiminin Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi

Ayrıca kötü kolesterolü azaltmada da çok etkilidir. Karnıyarık otu, yüksek kolesterol problemi olan kişilerin mutlaka tüketmesi gereken bitkilerden biridir. Ancak kullanmadan önce doktorunuza başvurmayı unutmayın. Karnıyarık otu tohumları, bazı durumlarda irritabl bağırsak sendromu belirtilerini azaltabilir. Tohumları istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Beslenme planınıza dahil ederek faydalarından yararlanabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi