Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, katıldığı programda elektrik faturalarını ödemediklerini, bazı yerlerde de kaçak açmaya çalıştıklarını itiraf etmişti. Avukat Ayşenaz Çimen, sosyal medyadan Maçoğlu'nun bu itirafı üzerine savcıların harekete geçmesini istedi.

Çimen, sosyal medyadan bir haberi alıntılayarak yaptığı paylaşımda, "Tunceli Belediyesi Komünist Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu: 'Elektrik faturasını ödemiyoruz, bazı yerlerde de kaçak kullanıyoruz.' Pişkinliğin bu kadarı. Şikayete bağlı olmayan TCK-163 Karşılıksız Yararlanma Suçu'ndan savcıların resen harekete geçmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

TELEVİZYON PROGRAMINDA KAÇAK ELEKTRİK KULLANDIĞINI İTİRAF ETMİŞTİ

Türkiye Komünist Parti'li Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, Halk TV'de katıldığı programda hizmetlerini anlattı. 

Maçoğlu, elektrik faturalarındaki fahiş artışa dikkat çekerek, "300 bin lira olan elektrik faturası 2 milyon lira geliyor. Ödeyemiyoruz. Ortak kullanım alanlarının elektriğini kesiyorlar. Biz kaçak bağlıyoruz, merkezden kesiyorlar" dedi. 

Belediyenin elektrik faturalarını ödeyemeyecek duruma geldiklerini anlatan Maçoğlu, "1 yıl önce 300 bin lira gelen elektrik faturası şimdi 2 milyon lira gelmeye başladı. Önceki ay 1 milyon 400 küsur gelmişti. Ödemiyoruz. Şu anda 9-10 yer kesildi. Ağrı Belediyesi ödemeyince kesilmiyor. Bazı yerlerde bunu yapabiliyorsunuz... Ama mesela park-bahçelerde, ortak kullanım alanlarında kesiyorlar. Biz müdahale ediyoruz.  Kaçak açıyoruz, açmaya çalışıyoruz. Saklamıyoruz, şeffafız. Ama bu kez de merkezden kesiyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Yadigar Hanım