Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı; hijyenik olmayan koşullarda sokakta, kasaplar haricinde  kıyma çekiminin yasak olduğunu söyledi. Kurban bayramını fırsat bilen para karşılığı kurban etlerini kıyma makinası ile hijyen olmayan koşullarda kıyma yaparak insan sağlığı ile oynayan kişilere   ''60 bin lira ceza kesilecek"

Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı: Akaryakıt istasyonu yanında, nalburda, berberde kıyma çekimi yapılıyor. Kıyma çektiren kişilerin sağlığı ile oynanıyor.temizlik kurallarının ihmal edilmesinin hastalık yapan ve bozulmaya neden olan mikroorganizmaların ete bulaşmasını kolaylaştırdığını söyledi.

Kurban bayramında kıyma çeken amatör kişilerin kullandığı kıyma makinası depolarda , bodrumlarda hijyenik olmayan koşullarda saklandığı ve bakımı olmadığı için etlerin çekilirken mikropla buluşması eti bozacağı gibi insan sağlığınada sebep oluyor.

Kurban bayramında kıyma çektirecek vatandaşlarında sağlığını düşünerek merdiven altı  sahte kasaplara güvenmemeleri, gördüklerinide ihbar etmeleri gerekiyor. Ucuza kıyma çektirmek isterken sağlığınızdanda olmamak için resmi kasap olan yerlerde kıyma çektirmeye  ve  kurban etlerini parçalatmaya özen gösterilmelidir., Kasaplar haricindeki iş yerlerinde kaçak kıyma çekimi yapanlara 60 bin lira ceza kesilecek.

Editör: Habererk Com