Rojda ALTINTAŞ -Feridun AÇIKGÖZ - /İSTANBUL,(DHA) - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur" dedi. 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer'de bulunan CHP il binasına silahlı saldırı yapıldığını öne sürdü. İl binası önünde açıklama yapan Kaftancıoğlu ise "Yazılı açıklamamda da belirtmiştim. Bugün saat 05.00 sularında TEM Otoyolu'ndan Edirne istikametindeki bir araç, İstanbul il başkanlığımızın önünde 7-8 el ateş etmiş bulunmakta. Olay mahalinde boş kovanlar tespit edilmiştir. Emniyet güçlerinin il binamızda yaptığı araştırmaya göre il binamızda herhangi bir kurşun bulunmamıştır. Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. İYİ Parti İl başkanımız geçmiş olsun ziyaretine gelmiştir. Kendisiyle de süreci değerlendirip yolcu ettikten sonra sizlere yazılı bilgilendirme yaptım. İl başkanlığımıza saldırı olacağına dair herhangi bir duyumumuz yoktu. İYİ Parti'ye yapılan saldırıdan sonra bu tip saldırıların olabileceğini öngörmesek de olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk, nitekim şaşırmadık da" dedi.
"Bu kesin il binası mıdır değil midir cevabını vermesi gereken ben değilim" diyen Kaftancıoğlu, "En az sizin kadar merak ediyoruz, bu saldırının kimler tarafından ve ne amaçla yapıldığını. Bir hafta önce İYİ Parti il binasına yapılan saldırı, bu sabah il binamızın hemen karşısından açılan ateşler. Bir bekçi değilse umarım hepimiz için tatmin edici bir açıklama olabilir. Bir hafta içinde İstanbul'da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimali, ben de Cumhur ittifakının küçük ortağı kadar olmasa da az buçuk matematik bilirim, sanıyorum ki dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür. İstanbul Valisi ile görüştüm. Olayla ilgili kamera kayıtları ve tahkikatın devam ettiğini ve kamera kayıtlarını incelediklerini söylediler. Bizlere bilgi vereceklerini ifade ettiler. Ben bu saldırı olduğu saatlerde Ankara'daydım sabaha karşı. Emniyet güçlerimizin haber vermesi üzerine hemen İstanbul'a yola çıktım. O saatten itibaren genel başkanımızla irtibat halindeyiz" diye konuştu.
(FOTOĞRAF)

Kaynak: dha