Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Fransız AFP haber ajansı da dahil, bir grup yabancı medya temsilcisi ile İstanbul'da görüşerek Ankara'nın uluslararası gündeme ilişkin görüşlerini açıkladı. Türkiye ve Suriye'nin normalleşme dönemine girmesinin ardından Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın'dan "askeri operasyon" açıklaması geldi.

VOA Türkçe'de yer alan habere göre, Ukrayna'da savaşı "ne Rusya'nın ne de Ukrayna'nın kazanacağını" belirten Kalın, Türkiye'nin barış için arabulucu olmak istediğini, genel barış olanaklı değilse, "yerelleştirilen ateşkesler" elde etmek için çalışacaklarını açıkladı.

İbrahim Kalın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesi önündeki Türk vetosuna ilişkin de "Türkiye'nin Mayıs ayında yapılması beklenen seçimlerden önce İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik tekliflerini onaylamak için süresinin daraldığını" da sözlerine ekledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat'ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yaptığı operasyonları sona erdirmesini istemesinin ardından İbrahim Kalın'ın, "Suriye'de kara harekatı her an başlayabilir" açıklaması dikkat çekti.

Editör: Fatih Savuk