Sezon bitti, diziler programlar yaz tatiline girdi. Ama yaz akşamlarında size eşlik edecek bir dizi başlıyor Kanal D ‘de, adı da Dönence… Akıllara Barış Manço ‘nun Dönence adlı parçasını getiriyor. Peki bu dizinin konusu ne, dizi nerede çekiliyor?

Sözün gümüş sükutun altın olduğunun farkına varanların tercih ettiği yer olarak adlandırılmış zamanında.

Hatta Tarihçi Homeros'un sözünü ettiğine göre; Siren Kayalıklarından geçen Odyseia ıslığa benzeyen gizemli sesler çıkaran kayalıkların çağrısından çok etkilenir ve tayfalarının bu karşı konulmaz davetten etkilenip duraklamamaları için de kulaklarına balmumu tıkar... Eski bir efsane…

Enfes doğa manzarası, huzurlu günbatımı ve tarihi dokusu ile İzmir ‘in Foça beldesinde çekilecek olan yeni dizinin yönetmenliğini Kerem Çakıroğlu, senaristliğini ise Nuray Uslu üstleniyor.

2023 yazına damgasını vuracak bir konuya sahip olan dizinin ismi ise "Dönence". Dönence dizisi çok yakında tanınmış oyuncu kadrosu ile birlikte Kanal D ekranlarında sevenleriyle buluşacak.

Dönence dizisi oyuncuları arasında Caner Topçu, Sümeyye Aydoğan, Didem İnselel, Ülkü Hilal Çiftçi, Can Kızıltuğ, Doğa Karakaş, Atakan Hoşgören, Nazlı Çetin, Can Kızıltuğ, Şebnem Doğruer, Mesut Yılmaz ve Edanur Gülbudak gibi başarılı simalar yer alıyor.

Dönence dizisi İsrail yapımı 'Exceptional' isimli bir diziden uyarlanmıştır. Dizi Cannes Film Fetivalinde ödeüle layık görülmüştür. Fransa'da 2022 MIPCOM Cannes Diversify TV Ödülü’nü kazandı.

Gelelim dizinin konusuna; Dönence dizisi Gülce adında asperger sendromlu kardeşi olan Gece'nin hikâyesini ekrana getirecek.

Günümüzde özel çocuk olarak sınıflandırdığımız çocuklarla aynı okulu hatta ve hatta aynı sınıfı paylaştığı için rahatsız olan birçok anne & baba var. Ve bunu hiç çekinmeden dile getirebiliyorlar. Dizi izlemeyi çok seven bir Türk halkı olarak umarım “ Dönence” dizisi bazı tabuların yıkılmasına, farklılıklarımızla ama daima birlikte huzur içinde yaşayabileceğimize güzel bir örnek olur.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı