Kanadalı bilim insaanları, kan kanserini yenebilecek bir buluşa imza attı. Karahindiba ile kansere çare bulan bilim insanları, bu tedavi ile 72 yaşındaki bir hastanın iyileştiğini açıkladı.

Çalışmayı birlikte yürüten Windsor Üniversitesi Onkoloji Servisi bilimadamları ve Windsor Bölgesel Kanser Merkezi ekipleri, halk arasında "karahindiba" olarak bilinen bitkinin çayı ile kan kanseri olarak bilinen kronik miyelomonositik hastasını iyileştirmeyi başardı.

Çalışma ile ilgili bilgi veren Dr. Caroline Hamm, karahindiba kökü ekstresinin eşsiz bir bitki olduğunu vurgulayarak, tedavisinden umut kesilerek evine gönderilen bir hastanın bu tedavi ile hastalığı yendiğini anlattı.

John DiCarlio isimli 72 yşındaki hastanın, 3 yıl süren yoğun lösemi tedavisinin ardından, yapılacak birşey kalmadığı için, kalan ömrünü ailesi ile birlikte geçirmesi için evine gönderildiğini dile getiren  Dr. Hamm, "Laboratuvarda hazırlanan karahindiba ekstresini, John'un evine götürüp çay olarak hazırladık. Kendisine de nasıl hazırlayacağını öğreterek, bittikçe yenilerini verdik. 4 ay sonra kanser değerlerinde iyileşme saptadık. Aradan geçen 3 yılın ardından John, tamamen iyileşti" dedi.

Dr. Hamm, karahindiba kökü çayının, herkeste aynı etkiyi göstermediğine değinerek, her hastanın ihtiyacına göre gereken   dozun belirlenmesi için çalışmlarını derinleştirdiklerini  söyledi.

Editör: Yadigar Hanım