Olay18 sitesine açıklamalarda bulunan Mustafa Can, sadece Zafer Partisi’ndeki görevlerinden değil siyaseti tamamen bıraktığını açıkladı.

 “Ben siyasette mutlu olacağımı düşünmüştüm ama hem ailem mutsuz oldu hem kendime ve çocuklarıma ayıracak zamanım olmadı. Yaş geldi 60’a, bundan sonra biraz da kendime ve aileme vakit ayırmak istiyorum. Daha kaç sene sağlıklı olarak yaşayacağımız belli değil. Partimden ve siyasetten ayrılma nedenim tamamen budur. Bu süreçte siyasetin bana göre olmadığını anladım. Bundan sonra herhangi bir partide görev almayacağım, herhangi bir partide olmayacağım, ticaretime devam edeceğim.

“KİMSEYE KIRGINLIĞIM YOK”

Partimden ya da arkadaşlarımdan hiçbir baskı ya da olumsuz bir davranış görmedim, hiç kimseye de kırgınlığım yok. Ümit hocaya da güveniyorum saygı duyuyorum, ama artık aktif siyasette olmamaya karar verdim. Siyaset, ticaret adamının işi değilmiş, bunu öğrendim. Siyasetçilik ayrı bir meslek, siyaseti siyasetçiler yapacak biz de kendi işimizi yapacağız. Tekrar söylüyorum, kimseye küskünlüğüm yok tamamen siyasetin bana göre olmadığını gördüğüm için bu ayrılık kararını aldım.

Bundan sonrası için de Türkiye’nin en büyük sıkıntısı olan tarımsal üretime yöneliyorum. İstanbul Ağva’da Hidroponik Tarım ya da Topraksız Tarım da denilen Suda Tarım’la üretime başladık. Gerekli araştırma ve ön hazırlık çalışmalarını yaptık, Ar-Ge çalışmalarımız başarıyla tamamlandı. Şimdi daha büyük alanlarda bu tarım modelini uygulamaya koymayı planlıyoruz. Yani artık siyaset yok deniz var, tarım var…”

Editör: Habererk Habererk