Karabük'te  Orman Yangın ve Vali’nin Açıklamaları!
Dün saat 16:30’da başlayan yangın, Karabük Ovacık’ta Abdullar köyüne bağlı Saitler Mahallesi’nde başladı. Yangının sebebi henüz belirlenemezken ekipler hem karadan hem havadan müdahale etti.

İhbarlar üzerine yangının bulunduğu alana Orman İşletme, İl Özel İdaresi, Karayolları Genel Müdürlüğü 15.Bölge Müdürlüklerine ait 11 arazöz, 2 helikopter, itfaiye, iş makineleri ve 129 personel yönlendirildi.
Yangın Alanına ulaşım olmadığı için bölgedeki iş makineleri yol açma çalışmalarında kullanılıyor. Bölgenin dik ve engebeli olmasından kaynaklı zaman zaman müdahale etmekte çeşitli zorluklar yaşadıklarına dikkati çeken Yavuz, "Araçlarımızla yol açma çalışmaları devam ediyor. Sevindirici haber, şu anda can ve mal kaybının olmaması." sözlerini kullandı.
Yangın bölgesinin yerleşim yerlerine uzak olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz, "Arkadaşlarımız şu anda çalışmalarına devam ediyorlar. İnşallah en kısa süre içerisinde yangını kontrol altına alarak söndürme ve soğutma çalışmalarına başlarız." dedi.
Sözlerine devam eden Vali Yavuz "Öncelikle karadan müdahale edildi, 2 helikopterimiz gün batımına kadar müdahalesini yaptılar fakat havanın kararmasıyla nedeniyle onlar çekildiler. Karadan müdahale devam ediyor. Yaklaşık 29 adet iş makinemiz, arazözümüz alana müdahale ediyor. Arazinin dik ve engebeli yapısı nedeniyle zaman zaman güçlükler oluşuyor. İnşallah kısa sürede yangını kontrol altına alıp, soğutma çalışmalarına başlarız. En güzel ve sevindirici taraf herhangi bir can kaybının olmaması. Aynı şekilde yangın bölgemiz yerleşim bölgelerimize çok yakın bir bölgede değil, o açıdan tahliyeyi gerektirecek bir konuda değil. Gerek Orman İşletme ekiplerimiz, araçlarımız, belediyelerimiz, Özel İdaremizin araç ve gereçleri sahada kontrollü şekilde yangına müdahale ediyorlar. Çıkış sebebi araştırılıyor, ilerleyen saatlerde netleşir diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Çıkış sebebi hala belirsiz olan yangın 7 saatin ardından kontrol altına alındı.

yangın-12

Editör: Habererk Com