2023''te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde aday tartışmaları büyürken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yönelik sorulan soruya alevi olmasının herhangi bir engel teşkil etmeyeceğini söyledi.

Karamollaoğlu, Halk TV'de katıldığı canlı yayında, siyasi gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu. Seçimlerden önce kamuoyunun tepkisinin de ölçülmesi gerektiğini vurgulayan Karamollaoğlu, "Kamuoyunda olmamalı diyenlerin yoğunluğu önemli. Yüz kişide bir kişi ise bunun bir önemi yok. Bunu gündeme getirenler haricinde büyük bir tepki yok gibi gözüküyor" dedi.

Temel Karamollaoğlu Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"CHP'nin genel başkanıdır. Esas itibariyle bir engel olmaması icap eder. Ancak kamuoyunun bu noktadaki tavrını bizim kadar, bizden daha çok Sayın Kılıçdaroğlu da değerlendirmeli. Herhangi bir endişesi varsa, kendisi daha çok gündeme getirmeli.

Bundan dolayı destek veririm ama bu özellik (cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alevi olması) benim destek vermeme engel olur diyen var mı acaba. Olabilir, mühim olan bunun yoğunluğu. Yüz kişide bir kişi ise bunun bir önemi yok. 

Şu anda gözüken manzara bunu gündeme getirenlerin olmasına rağmen çok yüksek oranda bir tepki yok gibi gözüküyor. 

Erdoğan bu özelliği propaganda olarak kullanır. Yıllardır bunun üzerinde ısrarla durdu. Bunu kullanmaktan imtina edeceğini sanmıyorum. Etkisini almaya çalışacak, hava oluşturmaya çalışıyor. Kendisi de böyle olmasını arzu ediyordu, böyle oluyor gibi bir hava doğarsa, onun neticesini kendisi ölçer. Burada kendisi de tepki almaya başlarsa o zaman vazgeçer."

Editör: Yadigar Hanım