DEM Parti Batman İl Başkanı Tekik, Toprağa Verildi
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Başkanı Mustafa Mesut Tekik, İstanbul'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi, uçakla Batman'a getirilerek Tilmerç Mezarlığı'nda düzenlenen törenle toprağa verildi.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın da katıldığı cenaze töreninde, mezara karanfil bırakıldı. Hatimoğulları, yaptığı konuşmada, partisinin iki önemli ismini, Sırrı Süreyya Önder ve Mustafa Mesut Tekik'i kaybetmenin üzüntüsünü dile getirdi.
Hatimoğulları, barış sürecinin konuşulduğu bu günlerde Tekik'in vefatının zorluğunu vurgulayarak, barış için mücadele etme sözü verdi ve bu mücadelede Tekik'in mirasını yaşatacaklarını belirtti. "Ümit ediyoruz ki bugün geriye kalanlar olarak bu barış türküsünü, barışın haberini, barışın makalesini, barışın şiirini, barışın sözünü ve duygusunu hep birlikte yazabilecekleri günleri hep beraber görebiliriz." dedi.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.