Merkez üssü Kahramanmaraş olan 10 ilde büyük yıkım meydana getiren ve Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketlerinin ardından Kasımpaşa'nın kalecisi Erdem Canpolat, Alman basınına açıklamalarda bulundu. Erdem Canpolat, Hatayspor maçının ardından yaptıkları otel değişikliği nedeniyle hayatta kaldıklarını dile getirdi.

"Takım otelimiz depremde tamamen yıkıldı"

"Hatay'daki asıl takım otelimiz depremde tamamen yıkıldı. Geriye dönüp baktığımızda, orada kalmadığımız için çok şanslıydık. Bizim yaşadıklarımızdan daha kötü şeyler de olabilirdi. Cehennemdi. Yorganın altına saklandım ve Allah'ın bizi koruyacağını umdum. Otel çökebilirdi. Buradan çok çabuk gitmem gerektiğini biliyordum. Bir tişört, pantolon ve havlu kumaştan yapılmış beyaz otel terliklerini giyip kırık camların üzerinden geçtim." dedi.

"Sordular: Buradan canlı çıkabilir miyiz?"

"Koridorda diğer oyuncularla karşılaştım. Sordular: Bu nedir? Buradan canlı çıkabilir miyiz? Otel bir labirent gibiydi. Ancak bir süre sonra yola çıkmayı başardık. Aniden otelin tekrar sallandığını gördük. Çoğumuz şoktaydık. Ancak sığınak artçı şoka dayandı." sözlerini ifade etti.

"Allah'a şükür cehennemden zamanında çıkmayı başardık"

"Eve erken yolculuk hemen organize edildi. Takım otobüsü bizi havaalanına götürdü, kulüp başkanı özel bir uçakla İstanbul'a dönüş ayarlamıştı. Havalimanına giderken yıkılmış evler gördük. Tam bir çılgınlıktı. Allah'a şükür cehennemden zamanında çıkmayı başardık." dedi.

Editör: Merve Kankan