Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından turuncu uyarının yapıldığı Kastamonu’da şiddetli sağanak yağış etkili olduğu görüldü.

Kastamonu'nun kuzey etkili olan sağanak yağış sebebiyle taşan çay ve dereler sebebiyle yollarda göçük ve heyelanlar yaşandığı ifade edildi.

Kastamonu-Cide karayolu üzerinde kuvvetli sağanak sonrasında Sada Çayı'nın taşması neticesinde yol çöktüğü bildirildi.

Çayın taşmasıyla Kesmekayrak köprülerinin yıkılması sonrası Cide ve Şenpazar ilçelerinin Kastamonu’yla olan bağlantısı da kesildiği ifade edildi.

Yolun göçmesi ve köprünün yıkılması sebebiyle Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, çevrede güvenlik önlemleri alarak tedbirlerini artırdığı bildirildi.

Jandarma ekipleri, Cide ve Şenpazar ilçelerine geçen yolu ulaşıma kapatarak, sürücüleri alternatif yollara veya geri dönmeleri noktasında uyardı. Yolun göçmesi sebebiyle sürücüler, geri dönmek zorunda kaldığı görüldü.

Yolun kapanmasının ardından ekipler tarafından çalışa başlatıldığı bildirildi. Cide ve Şenpazar ilçelerine ulaşımın sağlanması amacıyla Cide-Ağlı karayolu 65. kilometresinde Derelitekke köyü-Alacık köyü yolu üzerinden, Azdavay-Ağlı yolu 13. kilometresindeki servis yolu üzerinden ulaşım tekrar sağlanmaya başlandığı ifade edildi. Ayrıca bölgede yağışlar da yer yer kuvvetini artırarak sürüyor.

Editör: Ali Özyiğit