Abdullah Gül-Ali Babacan merkeze oturacak bir parti kurma hazırlıklarında son aşamaya geldiler.

Tayyip be i Ak Partiyi derinden sarsacak en az %15-18 bandında ak partiyi ortadan çatlatabilecek iktidardan kesin düşürebilecek bu oluşumu engellemek için stratejik bir hamleyi uygulamaya başladı.

Gül-Babacan odaklı bu yeni partinin kuruluşunu erteletmek geciktirmek için yapılması gereken hamleyi hayata geçirdi.

Büyük idealler ve iddialar ile merkezi doldurmak için kurulup beklenen performansın çok altında kalan
İYİ Parti 31 Mart yerel seçimlerinde yine performans düşüklüğü gösterip başarısız olursa merkezi doldurmak üzere Gül-Babacan odaklı parti seçimden sonra acilen kurulup hayata geçirilecek.

İşte o zaman yandı gülüm keten helva. !

Türkiye'de siyasi dengeler kısa sürede değişecek ve ak parti bu sürecin sonunda büyük bir ihtimalle iktidarı kaybedecek.

İşte Tayyip bey bu trajik sonu engellemek için çok stratejik bir hamle başlatarak yeni partinin kuruluşunu engellemek -erteletmek amacıyla “ merkezi boşalttırmamak amacıyla iyi partiyi 3-4 puan yükseltme operasyonuna başladı.

Bu güne kadar Tayyip bey Meral hanımın ve İYİ Partinin adını ağzına almamaya özen gösteriyor meral hanımı yok farz ediyordu,
ve bu durumda Ak Partinin işine geliyor iyi parti de vasatın altında bir performans gösteriyordu.

Gül-Babacan odaklı kurulacak yeni partiyi engellemek ak partinin ciddi bir şekilde bölünmemesi için Tayyip bey iyi parti ve Meral hanımla ilgili uyguladığı yok sayma stratejisini bırakarak Meral hanımı cilâlayıp parlatma ve iyi partiyi 3-4 puan yükseltip Gül-Babacan odaklı kurulacak yeni partinin önünü kesme operasyonu başlattı.

Yani anlayacağınız kayıkçı kavgası başladı (!)

Muhtemelen kapalı kapılar ardında plânlanan karşılıklı iki tarafında haberdar olduğu bir plânlama ve kayıkçı kavgası başlatıldı(!)

Gül, Babacan odaklı yeni parti
31 marttan sonra kurulması için merkezin boşalmasını bekleyecekti
Tayyip beyin bu stratejik hamlesiyle iyi parti 3-4 puan yükselirse merkezde tam bir boşluk oluşmayacağı için muhtemelen gül-babacan odaklı yeni partinin kuruluşu bir başka bahara kalacaktı.

BÖYLECE NE OLACAK?

Meral hanım birkaç puan yükselirken ak partiyi büyük bir çöküşten bölünmekten kurtarmış olacak.

Zira Gül-Babacan odaklı ak partiyi göbekten bölüp iktidardan edebilecek yeni partinin kuruluşu artık bir başka bahara kalacaktı.

Böylece kayıkçı kavgası sonunda Tayyip bey Meral hanımı, Meral hanım Tayyip beyi kurtarmış olacaktı (!)

Unutmadan söyleyelim, meral hanımın Tayyip beyi bu ilk kurtarışımıydı ?

Hatırlayalım ;

Tayyip beyin karşısına cumhurbaşkanı adayı olarak muhalefetin ortak bir aday arama süreci vardı ve Kemal Kılıçdaroğlu stratejik bir hamle ile Abdullah Gül’le kontak kurup Tayyip beyin karşısına muhalefetin tek adayı olarak Abdullah Gül’ü çıkarmak istedi

HDP adayı olarak ta Selâhattin Demirtaş çıkacaktı ve bu durumda başkanlık seçimi kesin olarak ikinci tura kalacaktı.

İkinci turda Tayyip beyin seçilmesi neredeyse imkânsızdı

Yalnız Abdullah Gül’ün bir şartı vardı, muhalefetin kendisini tek aday olarak desteklemesini istiyordu ”CHP-İyi Parti” bloğunun kendisini tek aday olarak çıkarmasını istiyordu

Hatırlayalım ; Meral hanım bu isteği kesinlikle kabul etmedi ve Abdullah bey de aday olsun ben de olacağım , ben kesinlikle adayım dedi ve Abdullah gül’ün adaylığı böylece askıda kaldı.

Yani Meral hanımın Tayyip beyi ilk kurtarışı gül’ün adaylığını engellemesiydi (!)


Gül-Babacan odaklı yeni partinin kuruluşunu erteletmek engellemek için Tayyip beyin Meral hanımı yok sayma politikalarını bırakıp cilâlama parlatma operasyonu için başlattığı kayıkçı kavgası sonucu meral hanımın dolaylı olarak Tayyip beyi ve Ak Partiyi bir kez daha kurtaracağını muhtemelen 31 mart’tan sonra göreceğiz.

Yani bu Meral hanımın Tayyip beyi 2.kurtarışı olacak(!)

Bir dostum bu sonucun çok normal olduğunu söyleyerek diyor ki "Araştırın 2002 de ak partinin kuruluşunun başlangıcında Meral hanım Tayyip beyin yanındaydı.
Meral hanımın oğlunun nikâh şahidi Tayyip beydi,
Her iki aile birbirleriyle içli dışlıydı, maile görüşürlerdi, Meral hanımın eşi ile Tayyip bey hemşeridir.
Birbirlerinin bütün zor durumlarında birbirlerine daima yardımcı olmuşlardır

İşte efendim bir kayıkçı kavgasının hikâyesi (!)