Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Mart'ta Eyüpsultan'da meydana gelen ve Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan kazayla ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bakan Tunç, kaza sonrası yurt dışına kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un, Türkiye'nin iade talebi üzerine ABD'de yakalandığını açıkladı.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Timur Cihantimur, ABD'de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz" dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 06 14 193140

Olay, 1 Mart'ta Eyüpsultan'da meydana gelmişti. Seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış ve yol kenarına çekilen araç tamir edilmeye çalışılırken, aynı yönde ilerleyen bir başka araç bu 3 ATV'ye çarpmıştı. Kazada 5 kişi yaralanmış, yaralılardan Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kazaya neden olan aracın 17 yaşındaki sürücüsü Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok'un aracıyla kaza yerinden uzaklaşmış ve annesiyle birlikte önce Mısır'a, ardından ABD'ye gitmişti.

Adalet Bakanlığı, şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakını ABD yetkili makamlarına iletmiş ve bu talep doğrultusunda Eylem Tok ve Timur Cihantimur ABD'de yakalanmıştır. 

Editör: Habererk Com