Sakarya, Adapazarı ilçesine bağlı eski Sakarya Köprüsü üzerinde her yıl gerçekleşen ilginç olay bu sene de Ağustos ayında gerçekleşti. Her yıl, milyonlarca söğüt kelebeği eski Sakarya Köprüsü üzerindeki ışıkların etrafında uçuşuyorlar ve ardından köprü üzerine düşerek ölüyorlar. Buna da “Kelebeklerin Ölüm Dansı” deniyor. Buna doğa olayı demek ne kadar doğru bilinmiyor, çünkü bunun nedeni araştırılmasına rağmen bulunamadı. Ama kelebeklerin yapmış olduğu ölüm dansı da doğa olayı olarak adlandırılıyor. Geçen sene Temmuz ayında gerçekleşen bu doğa olayı bu sene Ağustos ayının 2.haftası gerçekleşti.

Kelebeklerin ölüm dansı esnasında, eski Sakarya Köprüsünü kullanan araç sürücüleri oldukça zor anlar yaşadılar. Doğa olayını izleyen vatandaşlar, bu durumu oldukça hüzün verici bulduklarını ve her sene şaşkınlıkla izlediklerini söylediler.

Her sene gerçekleşen bu doğa olayının nedeni araştırılmasına rağmen bulunamadı. Bölgedeki halk, kelebeklerin ölüm dansını yazın bitişi ve sonbaharın başlangıcının işareti olarak değerlendiriyor.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı