Lübnan’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle halk banka işlemlerinde sorunlar yaşarken, bankadan parasını çekmek isteyen bir Lübnanlı, bankayı basarak kendi parasını çekti.

Kanser tedavisi gören kız kardeşinin tedavi masraflarını karşılayabilmek için çaresiz kalan Salı Hafız isimli kadın, yanındakilerle birlikte oyuncak silahla parasının bulunduğu bankaya geldi. Yanında getirdiği oyuncak silahla bankayı basan Hafız, parayı vermezlerse bankayı ateşe vereceklerini söyleyerek hesabındaki 13 bin doları çekti. 

Parayı aldıktan sonra bankayı terk eden Hafız, “Kaybedecek hiçbir şeyim yok, yolun sonuna geldim. Banka memuruna iki gün önce gittim ve kardeşimin öldüğünü, zamanının olmadığını söyledim. Çekebileceklerimi söyledikleri miktar yetersizdi. Öyle bir noktaya geldim ki kardeşimin tedavisi için böbreğimi satacaktım.” açıklamasında bulundu.

Sali Hafız’ın banka baskını sosyal medyada gündem olurken, Lübnanlılar, Hafız'ı “Allah seni korusun”, “Helal olsun”, “Tebrikler”, “Sen bizim kahramanımızsın” ifadeleriyle tebrik etti.

Geçen Ağustos ayında da Lübnalı bir adam banka hesabından babasının hastane masraflarını karşılamak için elindeki silahla banka şubesini basmış, 30.000 dolar çektikten sonra tutuklanmıştı.

Editör: Yadigar Hanım