HABER ERK : “IYI lerin Evi” nin açılışında bulundunuz. O güne dair izlenimleriniz nelerdir ?

SERKAN KAPANCI : Organizasyonda sıkıntılar olsa da çok coşkulu bir kalabalık vardı. İnsanların yüzlerinden IYI lik fışkırıyordu. Türk Milleti Meral Akşener’in başında bulunduğu bu oluşuma çok güveniyor. Beklenti büyük. İnsanımızın artık yarına dair kocaman bir umudu var. Bu rüzgar IYI değerlendirilmeli.

HABER ERK : Genel Merkezi nasıl buldunuz ?

SERKAN KAPANCI : Gayet zevkli döşenmiş, her noktasına büyük özen gösterildiği belli oluyor. Ancak büyük bir eksiği var : Seçim zaferlerinden sonra teşekkür konuşmalarının yapılacağı genişçe bir balkonu yok. Meral Hanım’ın açılış konuşmasını yaptığı yer hem çok alçak hem de küçük. Gelecek düşünülerek bence bu eksik derhal giderilmelidir.

HABER ERK : Kurucular kurulu, atamalar, görevlendirmeler hakkında özellikle sosyal medyada eleştiriler var. Bu konuda neler demek istersiniz ?

SK : IYI Parti Türkiye tarihinde yakılmış en büyük muhalefet ateşinin yansımasıdır. Bugünlere gelebilmek için büyük emek sarf edenler, işlerini, evlerini, çocuklarını bırakıp –üstelik te kendi ceplerinden- il il, bölge bölge, toplantı toplantı gezen insanlar var. Bu işe gönlünü verenler, Türkiye için yola çıkanlar var. Tabi şimdi bu çabalar ete kemiğe bürünüp parti çatısı altında kurumsallaşınca, VATANIN ALÎ MENFAATLERİ için mücadele veren resmi görev almak isteyenler arasında tatlı bir rekabet oluyor. Sorun talebin arzdan fazla olmasında.

Benzetmek gibi olmasın ama AKP nin de en zor dönemi kurulduğu Ağustos 2001 le iktidara geldiği Kasım 2002 arasıdır. Seçimler kazanılıp mühür ele alınınca arz talep dengelenmiştir.

Genel Merkez’in tercihleri, seçimleri, atamaları her daim eleştirilecektir. Bana da sorsanız “bu nereden çıktı” diyebileceğim, “bu denli büyük bir bilim adamı neden yok” diye sorgulayabileceğim insanlar var. Ancak bu eleştirileri / sorgulamaları, tercihleri karalamadan yapmak ve koltuğa oturanlara zaman tanımak hassasiyetimiz olmalıdır.

Bir adam ip üstünde karşıdan karşıya geçerken batı toplumları “ha geçti ha geçecek”, bizim gibi doğulu milletler ise “ha düştü ha düşecek” diye bakarlar.

IYI Parti ye de “Ha geçti ha geçecek” bakış açısıyla yaklaşmak hepimizin yararına olacaktır.

HABER ERK : Sizce IYI Parti’yi nasıl bir süreç bekliyor.

SK : Bir kere IYI Parti hiçbir zaman IYI bırakılmayacak çünkü iktidar ve birlikte hareket ettikleri şunu çok iyi biliyorlar ki Meral Akşener ve destekçileri yüzde 10 lar, 20 ler için değil ülkeyi yönetmek için yola çıktılar. AKP 15 yıllık sürecin sonunda Büyük Türk Milleti’nin artık yeni bir arayış içinde olduğunun farkında. Bu yüzden yandaş medyalar vasıtasıyla IYI Parti baskı altına alınmaya çalışılıyor.

Amaç belli. IYI Parti’yi  daima savunmada tutarak kendi politikalarını uygulamaya başlamasını engellemek. Böylece kamuoyuna “Bunların da tek işi bizi eleştirmek, anlayacağınız diğerlerinden farkları yok”” mesajı vermek.

IYI Parti’ye basında bu derece cimrice yer verildiği bir ortamda kendisini Millete anlatabilmesi kolay iş değil. İşte tam burada “ekip ruhu” devreye giriyor. Genel Başkan, Milletvekilleri, Teşkilatlar ayrı ayrı ama bir bütünlük içinde anlatmalılar IYI Parti’yi Büyük Türk Milleti’ne.

Takip eden değil, takip edilen olmalılar.

Vatandaş anlamalı ki bunlar sıradan bir parti değil. Birikimliler, donanımlılar, tecrübeliler, istekliler, her koşulda yanımızdalar, içtenler, bizdenler.

Her şeyden evvel IYI ler.

İktidara giden yol ancak böyle açılır.