Bartın Amasra’da yaşanan maden faciasının ardından Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM), çarpıcı iddialarda bulundu. KESK ESM Genel Başkanı Cemalettin Sağtekin, “Bu yaşanan önlenebilir bir faciaydı” dedi. 

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde dün akşam saatlerinde TTK’ya ait maden ocağında patlama meydana geldi. Son bilgilere göre 28 kişinin hayatını kaybettiği patlama ile ilgili TELE1’e konuşan KESK ESM Genel Başkanı Cemalettin Sağtekin, “Bu tür facialarda bakanlar geliyor, açıklamalar yapılıyor. Öğleden sonra daha büyük karar vericiler burada olacak deniyor. Kimse sistemi sorgulamıyor. Bunun önlenebilir bir şey olduğunu halka anlatmak gerekiyor" diye konuştu.

"İşçi sağlığı neden önemsenmiyor? İnsanlar neden bu sürecin içinde denetlemelerin dışında kalıyor?" diye soran Sağtekin, facianın zamanında önlem alınmadığı için yaşandığını, iş cinayetlerinin yüzde 98’inin önlenebileceğini kaydetti. 

Maden ocağında kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ederken, ailelerin endişeli bekleyişleri sürüyor. Cansız bedenleri çıkan işçilerin aileri ile acı haber ile sinir krizi geçiriyor.

Editör: Yadigar Hanım