8. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası 17-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Turnuvada katılımcılara Türkiye Kickboks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı’nın oğlu olan Kaan Kayıcı’nın distribütörü olduğu TopTen markası giyilmesinin zorunlu tutulduğu iddia edildi.

Bigünhaber'de yer alan bilgilere göre, Türkiye Kickboks Federasyonu, turnuva öncesi uygulanacak kuralları yayınladı. Kurallar kapsamında, turnuvaya katılan sporculara Adidas veya TopTen markasının kullanımı zorunlu tutuldu ve katılımcılara, bu malzemeleri kendilerinin temin etmesi gerektiği bildirildi.

Turnuvada kullanılması zorunlu tutulan TopTen markasının Türkiye temsilcisinin, iktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye Kickboks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı’nın oğlu Kaan Kayıcı olduğu bildirilirken,diğer markaların, Kayıcı’nın TopTen markasının Türkiye temsilciliği onaylandıktan hemen sonra yasaklandığı dikkat çekti.

MALZEMELERİNİ TOPLAM MALİYETİ 12 BİN TL

Turnuvada görev alan bir Milli Kick Boks Antrenörü, zorunlu tutulan markalardan alınacak iki takım kıyafetin 12 bin TL’yi bulduğunu belirterek, turnuvaya katılım ücretinin ise 65 Euro olarak belirlendiğini söyledi.  Yeme içme, konaklama ve yol ücretinin de katılımcılar tarafından karşılandığını ifade eden artrenör, turnuvaya katılacaklar için toplam maliyetin 20 bin TL’ye ulaştığını vurguladı.

BAKANLIK SESSİZ

Federasyonların Spor Bakanlığı’na bağlı olduğunu hatırlatarak, bakanlığın sessiz kalmasını eleştiren antrenör, “Bu federasyonlar Spor Bakanlığına bağlı ise Spor Bakanlığı bu konunun neresinde? Bu soyguna ortak mı, yoksa ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ deyip federasyonları kendi haline bırakıp ‘Kendi bütçeniz oluşturun kimi nasıl soyarsanız soyun biz karışmayız’ mı diyorlar? Aidatını, lisans ücretini ve kuşak ücretini de geçtim, biri bu alanda yetişerek bir şampiyonaya katılayım diyor 14 bin TL’ye yakın bir bedel ödemek zorunda kalıyor. Bunun içinde yeme içme konaklama ve yol yok, bunları da eklediğimizde bir kick boksçunun maça katılıp yarışması 20 bin TL’ye mal oluyor. Peki bunu hangi şartlarda karşılayabiliyorlar? Bu soyguna kim dur diyecek?” dedi.

Kaynak : https://www.bigunhaber.com/kickboks-federasyonu-baskani-salim-kayici-oglunun-sattigi-markayi-zorunlu

Editör: Yadigar Hanım