Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklarken, Demokrat Parti’ye 73 yıl önce seçim kazandıran "Yeter Söz Milletindir" sloganını kullanmış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu salı günü TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan’ı “Yeter söz milletindir. Yeter söz Millet İttifakı’nındır” sözleriyle eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP milletvekilleri de sosyal medya hesaplarından “Yeter Söz Milletindir” videoları yayınlarken, bugün CHP Genel Merkez binasına, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı ve “Yeter Söz Milletin!” ifadelerinin yer aldığı dev bir afiş asıldı. Afişin üzerinde Türk bayrağı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı yer alırken, CHP logosunun bulunmaması dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da sosyal medya hesabından afiş asılan Genel Merkez fotoğrafını paylaştı. 

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısındaki konuşmasında seçim tarihini eski Başbakan Adnan Menderes ve Demokrat Parti’nin 1950 Genel Seçimleri’ndeki seçim sloganına vurgu yaparak açıklamış, “Rahmetli Menderes, 14 Mayıs 1950’de ‘yeter, söz milletindir’ diyerek seçime girmiş ve büyük bir zaferle çıkmıştır. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün ‘yeter’ diyecektir. Söz de karar da milletindir diyerek 2023’te milletimizin desteğine talibiz. Sözü de kararı da geleceğini de millete bırakmak istemeyenlere rağmen Türkiye Yüzyılı’nı başlatacağız” ifadelerini kullanmıştı. 

CHP’li isimlerde sosyal medyada “#YeterSözMilletin” etiketi ve Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafıyla paylaşımlarda bulundu. 

Editör: Yadigar Hanım