CHP'de bir grubun "değişim" isteklerine rağmen seçimin hemen ardından ilk olarak Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) değiştiren, 4 Haziran'dan önce atanan bütün danışmanlarının da görevine son veren Kemal Kılıçdaroğlu, dün yeni bir danışman atadı.

Gerçek Gündem'in haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sabah.com.tr'nin bir dönem Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Özgür Yici'yi danışmanı olarak görevlendirdi. 

KRT TV ve ANKA Ajans'ın da sahibi olan Güneşim Medya bünyesinde bulunan İkinci Yüzyıl gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Yici, 14 Mayıs seçimlerinin ardından CHP’de en çok tartışılan isimlerden Tuncay Özkan'a yakınlığı ile biliniyor.

ÖZGÜR YİCİ KİMDİR?

Özgür Yici, Sabah Gazetesi’nde Dinç Bilgin'in ekibinde gazeteciliğe başladı. Müzik dergileri yönetti. Sonra Ercan Arıklı’yla beraber Esquire dergisini çıkardı. Sayısız derginin başkanlığını yaptı.

Vatan Gazetesine geçen Zafer Mutlu ekibinde gazetenin hafta sonu eklerinin kurucu Genel Yayın Yönetmeni oldu. Ayrıca IN STYLE, Haftalık, Boxer gibi dergileri çıkaran Vatan Dergi Grubu’nu Ercan Arıklı ile beraber kurdu.

Daha sonra Ferit Şahenk’in sahibi olduğu National Geographic, cnbc-e dergi, evo, billboard gibi önemli dergileri çıkaran Doğuş Yayın Grubunda dergi grup başkanı oldu. Ardından tekrar Sabah grubuna geçerek dijital yayınları yönetti.

BABASI ERDAL İNÖNÜ İLE SODEP'İ KURMUŞ

Özgür Yici aileden CHP’li. Babası Özkal Yici Erdal İnönü’yle beraber SODEP kurucuları arasında yer alıyor. Ardından CHP’de üç dönem PM üyeliği yaptı.

Sonrasında Nurettin Sözen döneminde İBB CHP Grup Başkanvekilliği ve Şişli Belediyesi’nde Fatma Girik dönemi Belediye Başkan yardımcılığı yaptı.

YENİ DANIŞMANLAR DA GELİYOR

Kulislerde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, eski Grup Başkanvekili Engin Özkoç'u da danışman olarak görevlendireceği, henüz atamasını imzalamadığı konuşuluyor.

Editör: Yadigar Hanım