İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV ekranlarında İlker Karagöz'ün gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Akşener, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza ve sonrasında gelişen süreçle ilgili Erdoğan'ın "sevindiler, çak yaptılar" açıklamasına "Sayın İmamoğlu’na ‘ahmak’ dendi. Sayın İmamoğlu o sözü iade etti. Sonra o ahmak lafından çıkan 2 ay 7 aylık süre. Siz 1998’i hatırlasanıza? O karar verildiğinde ne halde olduğunu hatırlasana? Orda ‘çakmak’ olmaz, orada teselli olur. Benim Sayın İmamoğlu’na yerimden kalkıp satılma nedenim budur." ifadeleriyle yanıt verdi.

CHP'nin iç işlerine karışma konusuyla ilgili de konuşan Akşener "Bu beni ve arkadaşlarımı incitse bile kenara koyduk. Sayın Kılıçdaroğlu’na şunu görevden alın şuraya koyun dersem bu içişlere karışmak olur. Aday tespiti konusunda herkes hür ve bağımsız." ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu aday olmak isterse yanıtınız ne olur?" sorusuna da yanıt veren Akşener "Şu an masada bu konuyla ilgili bir şey konuşulmadı. Eğer böyle bir şey yaşanırsa ona göre konuşuruz, şu an cevap vermek doğru değil." dedi.

Editör: Habererk Habererk