İlk toplantı için Erzurum'u tercih eden CHP heyeti Erzurum'a gitti. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP'yi sert bir dille eleştirdi. 

“SAĞLIKTA ŞİDDETİ NASIL ENGELERİZ DEDİK GELMEDİLER”

Şimdi, milli iradenin bir kişiye teslim edildiğini görüyoruz. 100 yıl ağır mücadeleler verdik Milli irade için. Parlamento daha dün toplandı. Olağanüstü toplantıya çağırdık sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için. Sağlıkta şiddeti nasıl engelleriz diye. Gelmediler, katılmadılar. Niye gelmiyorsunuz? Çözüm adresi TBMM. Niye gelmiyorsun o zaman? Gün olacak hepsi gelecekler, gün olacak o Meclis’in önündeki bayrak kayıtsız şartsız hakimiyetin millette olduğunu çok güçlü bir şekilde seslendirecek. Bunu Millet İttifakı olarak yapacağız.

“SURİYELİLERİ DAVULLA ZURNAYLA GÖNDERECEĞİZ”

Türkiye olarak yaşadığımız sorunlar var. Bütün komşularımızla kavgalıyız. Niye? Ömrü savaş meydanlarında geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, barışın ne kadar değerli olduğunu görmüş. Kan, acı görmüş. Savaşın acımasızlığını görmüş. ‘Barıştan daha değerli bir şey yoktur’ demiş. Bütün komşularımızla neden kavga ediyoruz? Erzurumlu kardeşlerim unutmayın. Suriye’de namaz kılacaklardı değil mi? Onlar Suriye’ye gitmeden 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi. Resmi sayı bu gerçek sayıyı kimse bilmiyor. Hiç kimse endişe etmesin. Irkçılık yapmadan, kimsenin onuruyla oynamadan kendi ülkelerine Allah’ın izni, sizlerin taktiri ile davulla zurnayla göndereceğiz.

“BEN O PARALARI SÖKE SÖKE ALACAĞIM”

Beşli çetelerin bir köprüsüne 35 milyar dolar garanti veriyorlar. Ben o paraların tamamını söke söke alacağım. Öyle Londra’daki mahkemelere gidecekler… Mahkemeyi ister Londra’ya ister Papua Yeni Gine’ye ister Japonya’ya götür ben o paraları söke söke alacağım.
 

Editör: Habererk Com