Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), "değişim" çağrılarının gölgesinde hafta sonunda iki önemli toplantı gerçekleştirdi. Kulislerden sızan bilgilere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “değişim olmazsa yerel seçimlerde kaybedileceğini” demesine karşın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Şu anda istifa ettiğim zaman parti boşlukta kalacak. Zaten kurultay süreci başladığı için benim istifa etmeme gerek yok” dediği öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesinden Aytunç Ürkmez’in haberine göre, “değişim” tartışmalarının an gündem maddesi olduğu toplantıda, İmamoğlu'nun genel seçimlerin eleştirisi yapılmadan yerel seçimlere hazırlanılamasının doğru olmadığını, bu konunun artık ertelenmemesi gerektiğini vurguladığı öğrenildi. Toplantıda, Ekrem İmamoğlu ile Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu arasında tartışma yaşandığı da kulislere sızdı. Tartışma esnasında Kerimoğlu’nun İmamoğlu’na hakaret ederek, “Siz Zoom toplantılarıyla genel başkanın arkasından çalışacağınıza partiye çalışın. Ben de önseçim varsa İBB Başkanlığı’na aday adayıyım. Partiyi öğren de gel” sözleriyle yüklenmesi üzerine İmamoğlu’nun ise “Bana beş kez hakaret ettiniz” şeklinde cevap verdiğini iddia edildi.

Toplantıda Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’un da Kılıçdaroğlu’nu “istifaya davet ettiği” bildirildi.

Kılıçdaroğlu’nun ise istifa çağrılarına, “Bu koltukta zorla oturmuyorum. Ben istifa etmesini de bilirim ama zamanı gelince. Şu anda istifa ettiğim zaman parti boşlukta kalacak. Zaten kurultay süreci başladığı için benim istifa etmeme gerek yok. Ben değişim değil yenilenme diyorum. Ben çivi çakmadım buraya. Hiç biriniz bana ‘çalışmadın’ diyemezsiniz. Çalıştım” şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

Toplantıya katılan belediye başkanlarının yüzde 75’inin Kılıçdaroğlu’nu, yüzde 25’inin ise İmamoğlu’nu desteklediği, kulislerden gelen bilgiler arasında. Öte yandan bazı belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu’na destek içerikli bir denklerasyon hazırlayıp genel merkeze sunduğu belirtildi.

Editör: Yadigar Hanım