Kılıçdaroğlu’nun çıkışını İstanbul’da Alevilere sorduk: “‘Ben Aleviyim’ demesi çok önemli ve değerli” İlk kez oy verecek gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “‘Alevi olmaz’ diyen bu sisteme doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur diyecek misin? 

Alevi kimliği nedeniyle birçok kez hedef alınan Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  (19 Nisan) yayınlandığı videoda “Ben Aleviyim, Hak-Muhammed-Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslümanım” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun görüntülenme rekoru kıran videosu Fransa basınına da yansıdı. AFP, Kılıçdaroğlu’nun ‘Sünni ağırlıklı bir ülkedeki seçmenlerin 14 Mayıs’ta Alevi bir cumhurbaşkanını seçmeye hazır olmadıklarına dair açıkça dillendirilmeyen bir endişeyi ele aldığını’ yazdı.

Kılıçdaroğlu’nun seçmenlere hükümetin çizgisinde olan ana akım medyadan değil sosyal medya platformu Twitter üzerinden seslendiği izlenimini paylaşan AFP, Kılıçdaroğlu’nun videosunun seçimlere bir aydan az süre kala ülkede bir sansasyon yarattığını yazdı: “Erdoğan’ın önümüzdeki ay yapılacak seçimlerdeki rakibi, onlarca yıldır ayrımcılığa ve şiddetli saldırılara maruz kalan bir grup olan Alevi olmaktan söz ederek Türkiye’deki siyasi bir tabuyu yıktı.“

Editör: Habererk Com