Met Gala’da Marilyn Monroe’nun ikonik elbisesini giyerek tepkilerin odağına oturan Kim Kardashian, şimdi de Prenses Diana’nın mücevherini satın aldı.

The Guardian‘ın haberine göre, dünyanın en büyük müzayede evi Sotheby’s, dün düzenlediği ‘Royal & Noble’ adındaki müzayedede özel kraliyet parçalarını, soylulara ait mücevherleri ve değerli eşyaları satışa çıkardı. İçlerinden en dikkat çeken parça ise en son 1987 yılında toplum önünde takılan, Prenses Diana’nın ‘Attallah Haçı’ kolyesi oldu.

Filistin asıllı İngiliz iş insanı Naim Attallah’ın 1980 yılında lüks mücevher tasarımcısı Garrard’dan satın aldığı ve yakın arkadaşı Prenses Diana’ya hediye ettiği mücevher, 80’li yıllarda birkaç kez Diana tarafından takılmıştı.

diana1

Diana’dan sonra kimsenin takmadığı kolye, daha önce Elizabeth Taylor ve Jackie O. gibi ikonlara ait takıları satın alan Kim Kardashian’a 163 bin 800 Avro’ya (3 milyon 328 bin TL) satıldı.

En son Ekim 1987’de Londra’daki bir yardım galasında Diana tarafından takılan kolye, müzayede öncesi tahmininin iki katından fazlasına satıldı.

elmas

Garrard’ın bir defalık özel siparişi olduğu düşünülen mücevherin elmas ağırlığı yaklaşık 5.25 karat.

Sotheby’s London mücevherat başkanı Kristian Spofforth, böyle mücevherlerin piyasaya çok nadir çıktığını belirterek şöyle konuştu: “Diana’nın sahip olduğu veya taktığı mücevherler, özellikle de çok renkli, cesur ve ayırt edici olan Attallah haçı gibi bir parça, piyasaya çok nadiren çıkıyor. Bu parçanın Diana’dan sonra dünyaca ünlü başka bir ismin ellerinde yeni bir yaşam alanı bulmasından çok memnunuz.”

Editör: Merve Kankan