Kim Milyoner Olmak İster bilgi yarışmasından uzun bir aradan sonra 1 milyon liralık soru bir kere daha açıldı. 

Sunuculuğunu Kenan İmirzalıoğlu'nun yaptığı Kim Milyoner İster yarışmasında 1 milyonluk soruyu 20 yaşındaki Batu Alıcı açtırdı. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi olan Batu Alıcı, 11 soruya da doğru cevap vererek 1 milyon TL'lik soruyu açtırmaya hak kazandı.

400 bin TL'yi almaya hak kazanan Alıcı, doğru cevap vermesi halinde kendisine 1 milyonu kazandıracak olan soruyu da gördü.

Alıcı'ya 1 Milyon TL'lik final sorusunda "Hangisi 'Dede Korkut Hikayeleri'ndeki karakterlerden biri değildir?" sorusu soruldu. Şıklar arasında Bala Hatun, Banu Çiçek, Bamsı Beyrek ve Bayındır Han olan soru üzerine uzun süre düşünen Batu Alıcı, sorunun cevabı hakkında doğru fikir üretemediği için çekildi.

Yarışmadan çekilen alıcı 400 bin TL'lik ödülü kazandı. Kenan İmirzalıoğlu, sorunun doğru cevabının Bala Hatun olduğunu açıkladı.

Yarışmada ilk kez Arda Ayten, "Atatürk" sorusunu bilerek 3 yıl önce 1 milyon TL'lik ödülü kazanmıştı. Arda Ayten'den sonra ilk kez büyük ödül sorusunu gören 20 yaşındaki Batu Alıcı, sosyal medyanın da en çok konuşulan ismi oldu.

Editör: Yadigar Hanım