İstanbul'da ikamet eden Osman Elmas, 4 Ocak'ta haber alamadığı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Gastronomi Bölümü birinci sınıf öğrencisi kızı Merve Şevval Elmas için kayıp ihbarında bulundu.

7 aylık evli Gülhan Esen'in katili yakalandı 7 aylık evli Gülhan Esen'in katili yakalandı

Osman Elmas, Antalya'ya gelerek Asayiş Şube Müdürlüğü'nde kızının akıbeti hakkında bilgi verdi ve İstanbul'a geri döndü. Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Merve Şevval Elmas'ın bulunması için çalışma yürüttü. AÜ'de KYK yurdunda kalan Elmas'ın izin alarak halk otobüsüyle Barınaklar Bulvarı'na geldiği ve Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü yere yalnız başına gittiği tespit edildi. Elmas'ın aranması için Sahil Güvenlik ekipleri de denizde arama yaptı.

BABANIN VERDİĞİ DNA ÖRNEĞİ İLE EŞLEŞTİ

Arama faaliyetleri devam ederken, Serik'te sahile 20 Ocak'ta kadın cesedi vurdu. Cesedin Merve Şevval Elmas'a ait olabileceği ihtimali üzerine, aileden DNA örneği istendi.

Baba Osman Elmas, haberi duyunca İstanbul'dan Antalya'ya geldi. Antalya Adli Tıp Kurumu'nda DNA örneği veren Osman Elmas, Serik'te sahile vuran kadın cesedinin, DNA sonucuyla Merve Şevval Elmas'a ait olduğunu öğrendi.
Kıyıya atılan cesedin DNA testiyle Merve olduğu ortaya çıktı.

Osman Elmas, kızının cenazesini almak için bugün adli tıp kurumu morguna gitti.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Elmas, kızlarını aramak için çok çabaladıklarını ifade ederek, şöyle dedi:

“Ne yazık ki kıyıya son günlerde 9-10 ceset geldi. Bunlardan birinin kızım olma ihtimali üzerine tekrar Antalya'ya geldim. Test yapıldı. Test sonucunda kızımın cesedi olduğu belirlendi. Allah, kayıp yakınlarına sabır ihsan etsin. Denizde bulunan diğer cesetlerin Suriyeli mülteciler olduğunu söylediler. Filistin'de de uzun zamandır bir zulüm var. Orada da insanlar hayatını kaybediyor. Acıyı insan televizyonda gördüğü gibi hissetmiyor. Artık söyleyecek bir şeyimiz kalmadı. Elbette tesellimiz var Allah'a hamdolsun. Rabbim bize bir mezar nasip etti. Burada kaybolan ve bulunamayan insanlar da varmış. Tek tesellimiz, ziyaret edip dua edebileceğimiz, özlemimizi giderebileceğimiz bir mezarımız var. Sahil güvenlik, polis, herkes çok destek oldu ve dört bir yandan aradı ama sonuç bu oldu. Kaderimizde evlat acısını çekmek de varmış.”

Merve'nin cenazesini İstanbul'a götüreceklerini belirten baba, “Rabbim orada bizi günahlarımızdan affedip, cennette kavuştursun.” diye dile getirdi.

Kaynak: DHA