Rivian ve ortaklarının çalışmaları arasında ABD’nin en büyük kömür madenlerinden birini güneş enerjisi santraline dönüştürme planı var. Rivian'ın kurucusu enerji sisteminin karbon nötr hale getirmenin elektrikli araç yapmaktan daha önemli olduğunu vurguladı.

Rivian ve ortakları; BrightNight ve The Nature Conservancy birlikte ABD'nin en büyük kömür madenlerinden birini Kentucky'nin en büyük güneş enerjisi santraline dönüştürmeyi planlıyor.

Starfire Madeni eskiden ABD'nin en büyük kömür madenlerinden biriydi. Şimdi ise küresel yenilenebilir enerji üreticisi BrightNight'ın CEO'su Martin Hermann, Rivian'ın kurucusu ve CEO'su RJ Scaringe ve The Nature Conservancy'nin CEO'su Jennifer Morris, Kentucky'deki Starfire'ı bir güneş enerjisi santraline dönüştürmek için üç şirketin birlikte çalışacağını duyurdu.

"İklim, koruma ve topluluklar üzerindeki olumlu etkileri en üst düzeye çıkaran adil, bilime dayalı temiz enerji geçişini hızlandıracak bir temiz enerji projesi" için Rivian ve The Nature Conservancy işbirliği yaptılar ve Starfire güneş enerjisi projesinin geliştiricisi olarak BrightNight'ı seçtiler.

"BrightNight Starfire Yenilenebilir Enerji Merkezi" yılda 170 binden fazla haneye yetecek kadar elektrik üretecek. 1 milyar dolarlık yatırım, Kentucky'deki en büyük temiz enerji projesi olması bekleniyor.

Rivian'ın kurucusu ve CEO'su RJ Scaringe; ''Enerji sistemimizi karbon nötr hale getirmek, küresel filodaki yaklaşık 1.5 milyar aracı elektrikli hale getirmenin ötesine geçmektedir. Şebekemizin karbonsuzlaştırılmasını ve yenilenebilir enerjinin sorumlu bir şekilde kullanılmasını da desteklemeliyiz.'' dedi.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı