Canlı yayında ekonomi kavgası Canlı yayında ekonomi kavgası

Konya'da faaliyet gösteren 100'den fazla ürünün üretimini gerçekleştiren 25 yıllık dev firma konkordato ilan etti.

Merahaba gazetesinin haberine göre; Küresel ekonomik krizin etkileriyle dünya genelinde iflas ve konkordato ilanlarında ciddi bir artış yaşanıyor. Tedarik zincirinin bozulması ve finansman kaynaklarına gerişimin zorlaşması işletmeleri zora soktu. Türkiye'de en büyük sorun ise nakit para akışı. Birçok Türk firması alacaklarını tahsil edemediği için borçlarını ödeyemiyor.

Gelir gider dengesi bozulunca zora giren firmalar çareyi bankaların kapısını çalmakta buluyor. Son aylarda faizin yüzde 40'a kadar yükseltilmesiyle bankaların kredi muslukları da kapandı. Seçili müşterilere kredi veren bankalar birçok başvuruyu geriye çeviriyor. Kredi almayı başaranlar ise yüksek faiz oranlarından dolayı sıkıntı yaşıyor. Sonuç olarak para kaynağındaki sıkıntı Türkiye'de konkordato ve iflasların artmasına neden oldu.

Ürün çeşitleri arasında kozmetik maskeler, tonikler ve şampuanlar bulunuyor. Firma, bünyesinde 8 marka barındırıyor ve çok sayıda ülkeye ihracat yapıyor. Kaliteli ürünleriyle ön plana çıkan firma, küresel ekonomideki durgunluğun kurbanı oldu.

Editör: Habererk Com