Kore Demokrat Partisi lideri Lee Jae-myeong, bu sabah Busan'daki bir programa katılırken silahlı bir kişinin saldırısına uğradı.

Şu ana kadar hayati tehlikenin bulunmadığı belirlendi.

CEO Lee'nin bir süre önce helikopterle Seul Ulusal Üniversite Hastanesi'ne götürüldüğü bildirildi.

İsrail’den İran çağrısı İsrail’den İran çağrısı

Bu muhabir Soohan Yoon;

Kore Demokrat Partisi lideri Lee Jae-myeong, yeni yılın ilk bölgesel programının bir parçası olarak bu sabah Busan'daki Gadeokdo Yeni Havaalanı tesisini ziyaret etti.

Saat 10:30 civarında resmi etkinlikten ayrılıp arabasına doğru giderken orta yaşlı bir adam aniden CEO Lee'ye saldırdı.

Adam, Temsilci Lee'nin destekçisi gibi görünüyordu, üzerinde 'Ben Lee Jae-myung' yazılı bir kafa bandı takıyordu ve elinde 18 santimetrelik bir silah tutuyordu.

Adam, suçun hemen ardından olay yerinde tutuklandı ancak Temsilci Lee, boynundaki 1 cm'lik yırtıkla yere düştü.

Yaklaşık 20 dakika içinde Pusan ​​Ulusal Üniversite Hastanesi'ne nakledilen Temsilci Lee'ye şah damarında yaralanma teşhisi konuldu ve ilk müdahalenin ardından helikopterle Seul Ulusal Üniversite Hastanesi'ne nakledildi.

Bir Demokrat Parti yetkilisi Temsilci Lee'nin bilincinin yerinde olduğunu açıkladı.

Siyaset dünyası ana muhalefet partisi liderine yönelik saldırıyı oy birliğiyle kınadı.

Başkan Yoon Seok-yeol, "Asla olmaması gereken bir şey oldu" dedi ve "Temsilci Lee'nin güvenliği konusunda derin endişelerimi ifade ediyorum."

Başkan Yoon, daha sonra polise ve diğer ilgili yetkililere, hızlı bir şekilde araştırıp gerçeğin belirlenmesini, hastaneye sevkin ve tedavinin hızlı bir şekilde sağlanması için ellerinden geleni yapmalarını emretti.

Daejeon'u ziyaret eden Halkın Gücü Partisi Acil Durum Müdahale Komitesi başkanı Han Dong-hoon da üzüntüsünü dile getirdi.

[Han Dong-hoon/People Power Acil Durum Müdahale Komitesi Başkanı]

"Bu toplumda asla olmaması gereken bir şey oldu. CEO Lee Jae-myeong'un hızlı bir şekilde iyileşmesini içtenlikle umuyorum."

Adalet Partisi de bir yorum yayınlayarak "siyasi kamp ne olursa olsun demokrasiyi tehdit eden aşırı şiddetin tolere edilemeyeceğini" vurgularken, yeni parti kurmak için adım atan eski Demokrat Parti lideri Nak-yeon Lee de şunları söyledi: " Şokumuzu ve öfkemizi bastıramıyoruz” diyerek, “Şokumuzu ve öfkemizi bastıramıyoruz.” diyerek iyileşmeniz için dua ettim.

Kaynak:MBC News

Editör: Habererk Com