MHP lideri Sn. D. Bahçeli, “Kim ülkede kriz var derse vatan hainidir” deme şanssızlığında bulunmuş.

Kimseler ama kimseler istemez kriz olsun, ülke fakirleşsin, GSMH azalsın.

Eğer bir ülkede döviz de, faiz de aynı anda ve aynı hızla tırmanışta iseler; bunun adı nedir Sn. Bahçeli’nin izah etmesi gerekmez mi?

Kaldı ki Sn. Erdoğan Kayseri Sanayi Odası’nda yaptığı bir konuşmada” Tulumbada su kalmadı” dedi mi demedi mi? Bu durumda Sn. Erdoğan’ın konumu ne olur?

Biz, Sn Bahçeli’nin Erdoğan hakkında söylediklerini de unutmuş değiliz. O zaman Sn. Bahçeli Sn. Erdoğan’ı nasıl görmekteydi unutmuş değiliz.

Sn. Bahçeli, önünü göremeyen, ne yapacağını bilemeyen, üretimini azaltmış, yatırımını durdurmuş o kadar insan var ki, endişeliler, kaygılılar.

Neden acaba?

İstanbul Kapalı Çarşıdaki 3600 dükkândan 600’ü resmen kapanmış vaziyette. Bunu nasıl izah edeceksiniz?

Bilirsin değil mi Galileo’yu “Dünya dönüyor” dediği için idama mahkûm edilir. Eğer dünya dönmüyor derse affedileceği söylenir. Ama o darağacına çıkar.

Darağacındaki sözü nedir biliyor musunuz “ Ben desem de, demesem de dünya dönüyor” olur.

Sn. Bahçeli dahil bütün vekillere ve genel başkanlara söylüyorum, Siz ne derseniz deyin, nasıl perdeleme yaparsanız yapın: geçen yıldan bu güne iğneden ipliğe her şeyin fiyatı en az iki-üç misli artmıştır.

Mevsim yaz olmasına karşın halk pazarlarında da, semt pazarlarında da 5-8 liradan aşağı sebze meyve bulmak olanaksızdır.

Pazarlarla aranız nasıl bilmiyorum.

Ayda yolluk ve harcırahlar hariç: 22. 000 TL yazı ile (Yirmi iki bin TL) maaş alanlarla meclis lokantasından üç-beş liraya yemek yiyenlere, devletten kıyak ihale alanlara dünya güzeldir.

Ne olacak yani, kriz var geçinemiyorum diyenler için “İstiklal Mahkemesi “kurmayı mı düşünüyorsunuz?

Öyle ya “ Tescilli HAİNLER” nerede sorgulanacaklar?

Bizim kaygı ve endişemiz, ülkemiz ve 1606 lira alan asgari ücretliler içindir. Ne yazık ki onlarda kraldan fazla kralcı durumundalar. Bu durumda da KRİZ yok ama bolca keriz mi var oluyor.

Ağırbaşlılığıyla bilinen Türkmen beyi dediğimiz Sn. Bahçeli’ye böyle bir açıklama şık da olmamıştır. Milyonlar rencide olmuştur.

Esen kalınız.