KRİZ

Fetoş'un esnaf yapılanması, karaborsa ticaret yaparak ekonomik darbe halindeymiş. :) Feto'nun gücüne bak, hala Reis'i yere seriyor. Komedi. Döviz yok döviz. Üretimi bitirdik, yani fakiriz, ithalat da yapamıyoruz. Bu durumda döviz yükselecek, ithalata bağlı her şey yükselecek. Otomatik olarak içeride ne varsa onun da fiyatı yükselecektir. Bu, enflasyon ve yıkım demektir. Bu durumun tek müsebbibi, üretimi öldüren iktidardır.

AF

Ülkenin demokratik, parlamenter iyi bir rejimi vardı, başbakandın, yedin, içtin doymadın. "Beni cumhurbaşkanı seçin, her şey çok daha mükemmel olacak." dedin, seçtiler. Referandumda, "Verin eveti, başkanlığa geçelim, her şey çok daha iyi olacak." dedin, verdiler. Başkanlık seçiminde, "Beni başkan yapın, her şey çok da iyi olacak." dedin yaptılar. Bütün bunların neticesinde, hiç bir şey eskisinden iyi olmadı. Raflara çıkan fiyatlar, oradan millete tekme, tokat, sille vurmaya devam ediyor. Şimdi, kısa zamanda ülke yarı yarıya fakirleşti. Fetö'yü devlete yerleştirdin, "Yanlış yaptık Allah, millet affetsin", PKK'yı besledin, büyüttün,"Yanlış yaptık Allah, millet affetsin." Her yaptığın yanlışta, "Allah, millet affetsin." deyip konuyu kapattın. Bu milletin önüne sen Allah'ı dayadıkça, bunların bir şey yapacağı gelmiyor. Bu sefer bari, bir defa olsun, "Yanlış yaptım, Allah, millet affetsin." deme, "Yanlış yaptım, gidiyorum." de! Ne var ki, kendisi için yaşayanlardan, böyle bir erdem beklemek biliyoruz ki beyhudedir. On beş yılda kurduğun, o saray saltanatını bırakmamak için, Allah'ı daha çok kullanacaksın belli. Allah'ın affetmediği aşikar da her seferinde sana af çıkaran bu milletin bir cezası var ve onu çekecek. Ancak, günahı olmayanlar da o münafıklarla beraber yanacak.

CUKKACILAR

Bir kenarda, bir fırsat bekliyordunuz, o da tam ayağınıza düşmüştü. Dalga dalga kabarıp gelen Akşener hareketinden, ganimet kapmak için ön sıralara atılanlar, ne oldu, eliniz boş mu kaldı? Şimdi birer ikişer gidiyorsunuz. Gidin, çileye talip olanlarla cukkaya talip olanlar, zaten bir arada olamaz.