Burhaniye 6. Kitap Fuarı'nda renkli etkinlikler

Burhaniye 6. Kitap Fuarı'nda renkli etkinlikler
Burhaniye 6. Kitap Fuarı'nın ikinci günü, Kent Arşivi açılışı ve çeşitli kültürel etkinliklerle devam etti.

Burhaniye 6. Kitap Fuarı'nın ikinci günü, Burhaniye Kent Arşivi'nin açılışıyla başladı. Hacıahmet Mahallesi'ndeki tescilli Pazarbaşı Konağı'nda kurulan arşiv, Burhaniye Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarıyla hizmete açıldı. Arşiv, belge, fotoğraf, harita ve görsel materyalleri toplayarak, araştırmacılar ve halk için erişilebilir kılmayı amaçlıyor.

Açılışa Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, protokol üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı. 1945 Burhaniye Gençlik Kulübü forması, eski Ören Spor futbolcuları tarafından imzalanarak arşive teslim edildi. Fuar kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi; bunlar arasında "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin gösterimi, Ahmet Ümit'le söyleşi, "Seni Alırsa Fırtına" adlı tiyatro oyunu, vals gösterisi, Taylan Özgür Ölmez'in müzik dinletisi ve Rıza Tamer konseri yer aldı.

"Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin oyuncuları Yasemin Yalçın ve Fikret Kuşkan, Ören Meydanı'ndaki söyleşide izleyicilerle buluştu. Başak İkiz'in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide oyuncular, filmdeki rolleri ve hazırlık süreçleri hakkında konuştu. Film, Öğretmenler Mahallesi Özgürlük Parkı'ndaki açık hava sinemasında gösterildi. Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Midilli, Belediye Meclis Üyeleri Esra Ersoy, Osman Akkoç ve Salihcan Yenikardaşlar da film gösteriminde hazır bulundu. Ahmet Ümit ise "Sis ve Geceden Aydınlığa" başlıklı söyleşide yeni romanını anlattı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.