Çağdaş Türk Sanatı Yaz Okulu Ankara'da devam ediyor
Yunus Emre Enstitüsü'nün bu yıl ilk kez düzenlediği Çağdaş Türk Sanatı Yaz Okulu, İstanbul ayağını tamamladıktan sonra Ankara'da devam ediyor. 14 uluslararası katılımcı, uzmanlar eşliğinde 12 gün boyunca Türkiye'nin üç şehrini ziyaret ederek 30'dan fazla sanat kurumunu inceliyor.
Ankara etabının ilk gününde CerModern ve Ankara Resim Heykel Müzesi'nde sergi analizleri ve müze gezileri gerçekleştirildi. Dr. Dilek Karaaziz Şener, "Ankara Resim Heykel Müzesi üzerinden Türkiye'de sanat tarihini yeniden okumak" başlıklı bir sunum verdi. Katılımcılar ayrıca, Birinci Ulusal Mimarlık Akımı kapsamında Devlet Opera ve Bale binasını da ziyaret etti ve Anıtkabir'i modern mimari açısından ele alacaklar. Program, 29 Temmuz'da Eskişehir'deki Odunpazarı Modern Müzesi'nde sona erecek.
İngiltere'den katılan Küratör ve Sanat İletişimi Uzmanı Katie Bone ve Rusya'dan katılımcı olan Hermitage Müzesi İslam Sanatları Uzmanı Polina Liubimova, programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bone, program sayesinde Türkiye'nin sanat tarihini Bizans döneminden çağdaş döneme kadar geniş bir yelpazede inceleme fırsatı bulduklarını, farklı kültürlerle tanışmanın ufuklarını genişlettiğini belirtti. Liubimova ise, klasik Osmanlı sanatı üzerine çalışmasına rağmen çağdaş sanat alanında bilgi edinmenin kendisi için çok değerli bir deneyim olduğunu vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.