Fazıl Say'ın 'İznik Türküsü' 21 Haziran'da İznik Gölü kıyısında seslendirilecek

Fazıl Say'ın 'İznik Türküsü' 21 Haziran'da İznik Gölü kıyısında seslendirilecek
Fazıl Say’ın İznik’e özel bestelediği ‘İznik Türküsü’, 21 Haziran’da İznik Gölü kıyısında prömiyerini yapacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say'a özel olarak hazırlattığı "İznik Türküsü"nü 21 Haziran Cumartesi günü saat 21.00'de İznik Gölü kıyısında seslendirecek.

İznik'in kültürel mirasını yansıtan eser, kentin binlerce yıllık tarihine ses olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sanatseverleri bu özel geceye davet ederek, İznik'in eşsiz hikayesini ve kadim ruhunu, Fazıl Say'ın notalarıyla tüm dünyaya duyuracaklarını belirtti. Tanıtım toplantısına, Bozbey'in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yıldız, Mehmet Emin Direkçi, Ali Altunsoy ve Mehmet Tözün Bingöl, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay Özkan ve basın mensupları katıldı.

Bozbey, tarihin, kültürün ve medeniyetlerin binlerce yıllık beşiği olan İznik'in, Fazıl Say'ın notalarıyla yeniden canlanacağını söyledi. Fazıl Say'ın, İznik için özel bir eser bestelediğini vurgulayan Bozbey, eserinin bu toprakların derin tarihinden, kültürel zenginliğinden ve eşsiz doğasından ilhamla ortaya çıktığını, sadece Bursa'nın sanatla buluştuğu değil, İznik'in de evrensel bir dille dünyaya seslendiği çok özel bir buluşmayı simgelediğini ifade etti. Bozbey, 'İznik Türküsü'nün dünya prömiyerinin, Fazıl Say ve Soprano Görkem Ezgi Yıldırım ile gerçekleştirileceğini ve bu eserin Almanya başta olmak üzere birçok ülkede seslendirileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.