İstanbul'da 15 Temmuz etkinliği: 'Sıfır Noktasından' filmi gösterildi

İstanbul'da 15 Temmuz etkinliği: 'Sıfır Noktasından' filmi gösterildi
İstanbul'da düzenlenen 15 Temmuz etkinliğinde 'Sıfır Noktasından' filmi gösterildi, Vali Gül ve yapımcı Hanna Atallah konuşmalar yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile 15 Temmuz Derneği iş birliğiyle, İstanbul Atlas Sineması'nda '15 Temmuz Direniş Sahnesi Etkinlik Programı' düzenlendi. Program, "15 Temmuz Destanı" belgeselinin gösterimiyle başladı ve Filistinli yapımcı Hanna Atallah ile bir söyleşiye yer verdi.

Etkinliğin devamında, Gazze'deki soykırımı konu alan 'Sıfır Noktasından (From Ground Zero)' filmi izleyiciyle buluştu. Rashed Masharawi'nin yapımcılığını üstlendiği film, Gazze'deki soykırım sırasında 22 genç sinemacı tarafından çekilen kısa filmlerden oluşuyor ve Gazze'de çekilen son film olma özelliğini taşıyor.

Programa; İstanbul Valisi Davut Gül, Beyoğlu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Gül yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un milletimizin ferasetiyle diğer darbelerden ayrıldığını ve ülkemizin işgal planlarına karşı uyanık olması gerektiğini vurguladı. Hanna Atallah ise Filistin sinemasının bir direniş aracı olduğunu ve doğru hikayeyi anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

238562-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.