İstanbul'da 'Önyargı ve Kadın' çalıştayı: Sümeyye Erdoğan Bayraktar'dan önemli açıklamalar
İstanbul'da, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) ile Birleşik Krallık Müslüman Sosyal Bilimciler Derneği (AMSS) iş birliğiyle düzenlenen uluslararası 'Bias and Women' (Önyargı ve Kadın) çalıştayı büyük ilgi gördü. Çalıştaya, KADEM Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Canan Sarı'nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
KADEM Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, yaptığı konuşmada ön yargının kadınların sosyal hayatında ciddi sorunlara yol açtığını vurguladı. Özellikle Müslüman kadınların, dini kimliklerini açıkça göstermeleri nedeniyle daha fazla ön yargıyla karşılaştıklarını belirterek, bu durumun kadınların entelektüel kimliklerini ve toplumsal rollerini engellediğini ifade etti. Bayraktar, çalıştayda Khaled Beydoun ve Dr. Anas Al-Shaikh-Ali gibi önemli isimlerin de yer aldığını ve verimli bir süreç beklendiğini dile getirdi.
KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Canan Sarı ise, KADEM'in kuruluşundan bu yana kadın hakları ihlalleri, eşitsizlikler ve ayrımcılıkla mücadele ettiğini belirtti. 'Bias and Women' çalıştayının amacını, kadınların farklı alanlarda karşılaştığı önyargıları ve ayrımcılıkları, özellikle Müslüman kadınların yaşadıklarını ele alarak tartışmak olarak açıkladı. Sarı, çalıştayın uluslararası katılımcılarıyla gerçekleştirildiğini ve sonuç raporlarının politika geliştirme çalışmalarına katkı sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, kamuoyunda farkındalık oluşturmak için toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri, yapay zeka ve kültürel kodlar gibi konuları ele alan programlar düzenlediklerini ve 'Önyargı ve Kadın' programının da bu çalışmaların devamı niteliğinde olduğunu sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.