Samsun'da 'Yağmurda Şarkı Söylüyorum' müzikalinin Türkiye prömiyeri

Samsun'da 'Yağmurda Şarkı Söylüyorum' müzikalinin Türkiye prömiyeri
Dünyaca ünlü müzikal 'Yağmurda Şarkı Söylüyorum', Samsun'da Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi.

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), dünyaca ünlü müzikal Singin’in the Rain’in (Yağmurda Şarkı Söylüyorum) Türkiye prömiyerine ev sahipliği yaptı. Samsun Kültür Yolu Festivali kapsamında, Hollywood sinemasının romantik komedisi olan 'Singin’in the Rain' müzikali, Samsun Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Sahnesi'nde müzikseverlerle buluştu.

Nacio Herb Brown ve Arthur Freed'in besteleri, Betty Comden ve Adolph Green'in sözleriyle bir araya geldi. Müzikalin müzik düzenlemesi ve orkestra şefliğini Kıvanç Tepe, koro şefliğini Maria Chekriekchieva, başkemancılığı Didem Tepe ve koreografiyi Yunus Emre Örgüt üstlendi. SAMDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Barış Salcan, Türkiye prömiyerinin Samsun'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm seyircileri sezon temsillerine davet etti.

'Singin’ in the Rain'de Kathy Selden karakterini canlandıran SAMDOB sanatçısı Leyla Ceren Koç, Türkiye'de ilk kez sahnelenen bir müzikalde rol almanın heyecanını paylaştı. Koç, Kathy Selden'in sessiz filmlerden sesli filmlere geçiş döneminde sinema sektöründe yaşadığı değişimi ve bu değişimin karakter üzerindeki etkisini anlattı. Eserin konusu, Hollywood'un sessiz filmlerden sesli filmlere geçiş yaptığı 1920'lerin sonundaki köklü değişimi ve bu süreçte gelişen bir aşk hikayesini konu alıyor. (DHA)

229880-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.