Sivas'ta bulunan 4 tarihi eser, Erdoğan'ın açılışını yapacağı sergide yer alacak
Sivas'ın Yıldızeli ilçesindeki Kayalıpınar'da (eski adı Samuha olan Hitit şehri) yapılan kazılarda ortaya çıkarılan 4 tarihi eser, 6 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan "Geleceğe Miras Arkeolojinin Altın Çağı" sergisinde sergilenecek.
Kayalıpınar kazıları, Sivas Müze Müdürlüğü tarafından Almanya Marburg Philipps Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vuslat Müller Karpe danışmanlığında 2005'te başlatılmış ve Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümünden Doç. Dr. Çiğdem Maner başkanlığında devam etmektedir. Kazılarda, Asur ticaret kolonileri, Hitit, Roma ve Bizans dönemlerine ait yapı izleri, Helenistik, Roma ve Erken Hristiyanlık dönemlerinden mezarlar ve Hitit kralları, prenses, prens ve görevlilere ait mühür baskıları bulunmuştur.
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kazı alanını ziyaret ederek Doç. Dr. Çiğdem Maner'den bilgi aldı. Vali Şimşek, "Geleceğe Miras" sergisinde Kayalıpınar'dan çıkarılan 4 tarihi eserin sergileneceğini belirterek, kazı ekibini tebrik etti. Doç. Dr. Çiğdem Maner ise 2025 kazı sezonunda 2 haftada 4 çivi yazılı tablet bulduklarını, bunlardan ikisinin kuş kehanet metni olduğunu ve sergide Hitit mührü ile 3 mühür baskısının (Veliaht Prens Nerikkaili, 2'nci Suppiluliuma ve 3'üncü Hattuşili'ye ait) yer alacağını açıkladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.